
A Illa celebrou unha multitudinaria procesión en honra á patroa dos mariñeiros, mentres en Cambados degustan miles de bivalvos na súa honra
20 jul 2025 . Actualizado á 05:00 h.Non hai dúbida da importancia que o sector marítimo ten na comarca de Arousa. E esta é directamente proporcional á devoción coa que os veciños celebran a festividade da Virxe do Carmen, patroa dos mariñeiros. Os festexos inaugurounos esta semana O Grove e onte tomou a vez A Illa, un municipio onde a santa conta con moita devoción. Pero aínda haberá máis oportunidades de ver e participar nas espectaculares procesións marítimas de Arousa porque, durante a tarde de hoxe, sairán ao mar os mariñeiros de Cambados e Vilaxoán para dar as grazas á súa patroa. Na vila do albariño, ademais, as celebracións coinciden coa Festa dá Vieira, que está a volver a ser un éxito absoluto.
Tal e como manda a tradición, os insulars congregáronse ao redor das once da mañá para participar no traslado da imaxe ata a lonxa, onde media hora despois tivo lugar a misa. Ao rematar, os participantes acompañaron á imaxe nunha das procesións marítimas máis espectaculares da comarca. A festa continuou durante toda a xornada e os que volveron a terra puideron gozar da música do grupo Nortada.
En Cambados, en cambio, todo está preparado para sacar a imaxe ao mar durante esta tarde. Será ás sete cando os veciños se dean cita nas inmediacións da lonxa para participar na misa. Ao rematar, os barcos faranse ao mar levando as imaxes do Carmen, San Antonio e San Telmo, que salgue por primeira vez en procesión. Case á mesma hora, a partir das oito da tarde, está prevista a procesión marítima de Vilaxoán, que tamén vive hoxe o día grande as festas.
Pero antes de que iso suceda, achegarse a Cambados ten, estes días, outro atractivo: degustar as exquisitas vieiras que se serven no paseo da Calzada. A confraría está moi satisfeita coa afluencia elevada que está a rexistrar a carpa, onde se serven vieiras ao forno, en empanada ou en crocanti con crema de cabaza. Tamén, un arroz meloso de volandeiras, que está a gustar moito. As racións, a prezos populares de entre cinco e seis euros. E todo amenizado coa mellor música en directo e sesións de cociña. Hoxe estará Marcos Arufe nos fogóns e Carlos Mariano amenizando a sesión vermú.