antonio garrido PONTEVEDRA / LA VOZ

AROUSA

Os granates aproveitaron un par de erros do Celta B para gañar

02 nov 2020 . Actualizado á 18:57 h.

Victoria pola mínimo do Pontevedra e sufrindo ata o final ante un Celta B ao que condenaron un par de erros defensivos, pero que o intentou ata o último instante en Pasarón (2-1). Un triunfo que permite aos locais situarse na zona alta da clasificación e tras un partido no que exhibiron as virtudes que os colocan como un dos grandes favoritos a estar nesa parte nobre da clasificación: oficio e pegada.

O partido comezou cun Celta B que parecía querer ter o balón ante un Pontevedra ao que non lle incomoda en absoluto esa circunstancia. Saben os granates que coa pólvora que teñen arriba, por pequena que sexa a mecha, a bomba pode estalar en calquera momento na meta rival. E así foi. Pouco lle custou a Rufo pór a proba a un Sequeira que na primeira metade foi do mellor do seu equipo. Un balón solto na área que recolleu o nove granate e o seu disparo coa zurda despexouno o porteiro do Celta B nunha moi boa intervención. Era o minuto sete e esa, a primeira chegada con perigo dos locais.

A ocasión máis clara da primeira metade foi para o Celta B. E por partida dobre. Solís rematou, despexou Mario e no rexeitamento, o seu segundo intento tamén se atopou co porteiro granate. Demasiado inocente pareceu o xogador do Celta B, porque ese 0-1 cambiaría a cor do encontro.

Aos poucos foi espertando o Pontevedra, que avisou nun par de ocasións. Tanto no minuto trinta cun disparo de Zabaleta, como no 34 con outro de Oier. En ambas as oportunidades con senllas magníficas respostas de Sequeira. E, pouco despois, chegou o primeiro erro grave do Celta B. Unha perda de balón absurda no medio do campo derivou nunha contra do conxunto granate que manexaron os xogadores de Jesús Ramos con gran calidade na superioridade. Non se puxo nervioso Álex, que escaneou as mellores opcións, decidiu que o mellor ea fialo á súa perna esquerda e lanzou un mísil que se coou sen remisión na portería do filial.

Golpe duro para o Celta B no tramo final da primeira metade e máis duro foi o amencer da segundo. Transcorreran só 96 segundos cando un rexeite dun saque de esquina chegou ao bordo da área, por onde apareceu Eneko máis só que a unha para mandar outro zurdazo inapelable que bateu a Sequeira.

Segundo erro grave dun inexperto Celta B e segunda axuda que o Pontevedra non desaproveitou. O partido estaba onde os granates querían porque, ademais, deu a impresión de que ese tanto si foi un mazazo moi grande para os cachorros celestes, que parecían ter dúbidas de ser capaces de reverter a situación.

Ao ritmo granate

A partir de aí, o partido xogou ao ritmo que máis lle interesou ao cadro granate, que parecía estar sumamente cómodo co ritmo de xogo. É certo que o Celta B seguiuno intentando, e que tivo algunha oportunidade de volver meterse no encontro. A máis clara cun disparo de Solís que parou Mario. Foi a partir de aí, neses vinte minutos finais cando máis pareceu empurrar o cadro filial. Onésimo meteu no campo máis pólvora arriba e os celestes xogaron máis tempo no terreo de xogo do Pontevedra. Aínda que, vaia vostede a saber, quizais era iso o que querían os granates. De feito, pareceu durante uns minutos que o Pontevedra se sentía tan superior que ata deu a impresión de que se relaxou un pouco. Fóra por iso ou non, o certo é que un tanto do Celta B deulle un toque de interese final a un encontro do que xa non agardaba moito máis.

Non foi un gol. Foi un golazo o que marcou Bruninho, que enviou o balón con tanta precisión como suavidade á escuadra dun Mario que só puido seguir o esférico coa mirada.

Faltaban dez minutos e o tanto, loxicamente, insuflou ánimos ao Celta B. Aínda que, ben é verdade, que non alterou demasiado o ritmo do Pontevedra. Os locais seguiron ao seu ritmo, confiados en que a súa solvencia defensiva sería suficiente para aguantar o resultado e que sempre poderían cazar algunha contra que lles permitise sentenciar o partido. O primeiro si sucedeu, aínda que houbo algún susto preto da portería de Mario, mentres que o dos contraataques quedaron en intentos porque aos granates lles faltou un punto de precisión nos pases finais para poder concluílos con éxito.

O encontro acabou cun saque de esquina a favor do Celta B ao que subiu a rematar o porteiro celeste e cos celtiñas protestando porque o colexiado cinguiu o desconto aos catro minutos que sinalou o cartelón.

A vitoria coloca ao Pontevedra no máis alto da clasificación, empatado a puntos co Zamora -que será o seu adversario a próxima fin de semana- e co Dépor, mentres que o Celta B queda na penúltima praza con tan só un punto.

?

Pontevedra (2): Mario, Eneko, Churre, Xisco, Aitor, Alex González (Romay, min 59), Adrián Cruz (Borja, min 82), Imanol (Jorge Fernández, min 59), Oier (Óscar Fernández, min 76), Rufo e Charles.?

Celta B (1): Patrick Sequeira, Riki Mangana (Raúl Blanco, min 57), Ferrarés, Lucas Cunha, Diego Pampín (Bruninho, min 57), Markel, Holsgrove, Iker Losada (Josipovic, min 74), Solís (Cisse, min 74), Alfon e Manu Justo (Lautaro, min 51).

GOLES: 1-0, min 39: Alex González. 2-0, min 46: Eneko Zabaleta. 2-1, min 83: Bruninho

ÁRBITRO: García Riesgo (comité asturiano). Amoestou a Álex González (min 26), Imanol (min 36), Adrián Cruz (min 73) Cisse (min 91) e Alfon (min 91).