Mariscos Ribadeo amplía o seu negocio con viveiro e cocedero na localidade

e. garcía RIBADEO / LA VOZ

RIBADEO

CEDIDA

O domingo ofrecerá no seu novo local un ágape ao mediodía á clientela

13 mares 2024 . Actualizado ás 14:17 h.

Mariscos Ribadeo S.L. é unha empresa que neste mes de marzo amplía os seus horizontes comerciais, pois á parte do negocio de venda e distribución por xunto, que xa estaba a funcionar enfocado en hostalería, agora conta con tenda física na localidade ribadense que serve de apoio loxístico, «e así ou compaxinamos coa venda ao público en xeneral», explica Pablo Quintana. O local está situado no número 20 da rúa San Roque, funcionando cun viveiro de auga salgada onde o produto se conserva vivo, e así pode levar a casa, aínda que tamén dan como opción a versión xa cocida, pois é cocedero de marisco tamén. «Para non perder tempo», engade sobre a última. Outra sección que se porá en marcha será a de conxelado, con produtos do mar. Para coñecer as novas instalacións, Quintana anima á clientela a pasarse por alí o domingo 17 ao mediodía: «Imos facer un ágape, ao mediodía, para quen veña a visitarnos e queira tomar un aperitivo connosco. Imos ofrecer unha especie de lunch ».

«Normalmente _explica_ dediqueime ao por maior, traballando tamén noutras zonas dá península. Dende que me establecín en Ribadeo, tamén traballamos a comarca e máis aló, dende Oviedo ata Viveiro, chegando a Lugo. Tiña un viveiro en Cudillero, pero para chegar á área de Viveiro e Burela estaba lonxe. Agora que funciona en Ribadeo; iso vai permitir ampliar a clientela cara a Lugo e A Coruña». En Mariscos Ribadeo S.L. trabállase con todo tipo de mariscos: en crustáceos bogavante, lagosta, nécoras, centola, camarón, lagostinos... «Tamén traballamos _agrega_ con bivalvos, con tres depuradoras dás Rías Baixas. Por exemplo, navalla, mexillón, ostra ou ameixa de todas as clases...».

Non fai moito que foi a tempada do Nadal, época na que o establecemento ribadense, «efectivamente, ainda non estaba ao día. Pero unha vez pasado ou exame por parte do Ministerio de Sanidade, xa estabamos habilitados. Se que a campaña de Nadal houbera sido un puntazo», di. De todos os xeitos, preséntase en breve outra importante, a nivel turístico, como é a de Semana Santa, comentando respecto diso: «É moi interesante estar xa listos para aquela. Marzo é un mes que non se move moito pero sírvenos para facer rodaxe de cara a Semana Santa, comprobar que todo funcione e que non píllenos ou touro. Estamos súperpreparados. Sabemos que esta zona é bastante estacional en turismo. Cando sae un raio de sol, ou hai un festivo, a xente vén. Sobre todo de Madrid, que é un público interesante para nós». Agrega outra clave, e é o tirón que cada vez experimenta con máis forza Ribadeo de cara a ser un lugar atractivo para visitar e aloxarse.

Mariscos Ribadeo S.L. ten máis proxectos en mente, como profundar na comercialización online. Pablo Quintana sinala, neste sentido: «Agora falta montar ou tema dous conxelados, e vaise facer a web con xestión de cobro. De momento, por teléfono enviamos a toda a península marisco, que chega en 24 horas». Na sección de conxelados traballarán fundamentalmente polbo, zamburiña, gamba de diversos tipos, lagostinos, etcétera...

Prezos nesta tempada

A dinámica actual de prezos neste tipo de produto, moi valorado, non pasa desapercibida para o responsable, quen conclúe: «Vos prezos están caros agora, pero é coiuntural, porque hai moi malo mar, pescar pouco e vos barcos faenan un 30% do que deberan faenar, polas condicións meteorolóxicas. Non hai unha gran oferta, pero tampouco hai agora tanta demanda. Hai factores que fan que ou prezo non estea tan óptimo como está non verán».