Abre na praia de Coto, en Barreiros, unha polbeira para 260 comensais con racións «estilo Lugo» a 13,50 e «estilo costa» a 18,50 euros

Lucía Rey
lucía rei BARREIROS / LA VOZ

BARREIROS

Ferreiro, que tiene mucha clientela en la zona de Lugo, confía en tener éxito también en A Mariña
Ferreiro, que ten moita clientela na zona de Lugo, confía en ter éxito tamén na Mariña Pepa Losada

Javier Ferreiro, de Castroverde, leva 36 anos traballando e organizando festas do polbo por toda España

17 jul 2025 . Actualizado á 04:50 h.

A saborosa oferta gastronómica de Barreiros conta este verán cun novo referente. Trátase da polbeira Javier Ferreiro, que desde hai uns días funciona ao lado da praia de Coto, na área de caravanas Coto Camper, pola parte de atrás do Cámping A Gaivota. A cargo do novo negocio está un veterano hostaleiro lucense: Javier Ferreiro, natural do municipio de Castroverde e que atesoura unha enorme experiencia cocendo o cefalópodo máis demandado en Galicia, especialmente nestas datas estivais. «Levo trinta e seis anos traballando por toda España facendo festas do polbo», destaca con humildade un empresario que lamenta que no sector non abunden os profesionais. «Penso que no tema do polbo non temos competencia», precisa, e sinala, por exemplo, que cocen o polbo na caseta de Nadela que se instala no recinto feiral do San Froilán, en Lugo capital, cada mes de outubro.

En Barreiros, que nestas datas multiplica a súa poboación e recibe a miles de visitantes, brinda xa aos comensais unha nutrida carta na que, ademais de polbo, hai zamburiñas, raxo, xamón cocido ou táboas de ibéricos e queixos, entre outras delicias. Tamén preparan ensaladas. Os prezos das racións de polbo varían en función do tamaño. «Temos unha ración ‘estilo Lugo’, algo máis pequena, a 13,50 euros. Logo hai a ración ‘estilo costa’, a 18,50 euros. E ademais temos un prato dobre, co que poden comer tres ou catro persoas, a 30 euros», sinala Ferreiro, e indica que estas racións de cinguen ao polbo. Os cachelos van a parte.

Churrasco, mojitos ou percebes

O restaurante barreirense ten capacidade para acoller a 260 comensais sentados á vez, e ofrece unha quenda de comidas de mañá, coa cociña aberta de 13.00 a 16.00 horas, e outro de serán, co servizo de fogóns operativo entre as 19.00 e as 23.30 horas.

Outro dos puntos fortes de Polbeira Javier Ferreiro serán as actividades e citas especiais que ten previsto organizar ao longo dos meses de estío. Entre outros, planificou xornadas dedicadas ao churrasco, á paella, ao percebe ou a outro tipo de mariscos. A bebida tamén será un foco de atracción ao traer, por exemplo, a un profesional procedente de Cuba especializado na elaboración de mojitos.