Ou'Asador do Alba, primeiro local na Mariña con cervexa Mahou directa de fábrica, ofrece este venres unha degustación
A MARIÑA
Distribucións Carreiras presenta esta «novidade», en tres tanques, cunha degustación de 17 a 21 horas no restaurante de Barreiros
28 nov 2025 . Actualizado á 09:39 h.Distribucións Carreiras encárgase de levar a distribución do Grupo Mahou San Miguel na costa de Lugo, onde xa chegaron os primeiros tanques da cervexa desa marca con sabor directo de fábrica. Están instalados en Ou'Asador do Alba, punto hostaleiro na comarca situado na intersección da Cruz do Lobo en Barreiros que enlaza a estrada da costa coa A-8. Por unha banda, emblemático polos anos que leva en funcionamento o establecemento e estratéxico pola súa situación, xa que é elixido por moitos para a celebración de eventos así como para a degustación do menú día a día, cunha área de aparcadoiro ampla e propia. Agora ofrecerá este novo produto e servizo, especialmente para os máis cervexeiros. Ángel Carreiras, de Distribucións Carreiras, sinala que «é ou primeiro cliente que temos na zona con esta cervexa directa de fábrica, un cliente noso que fidelizamos, pero tamén temos outros que están interesados, co cal vai ser un avance nesta liña de cara ao ano que vén, porque nos están demandando este produto na costa de Lugo». Puntualiza que «ou consumo de cervexa é máis alto cara ou centro e sur de España, pero esta marca é líder non mercado de cervexas non país. É a primeira en vendas, a día de hoxe a nivel nacional». Grupo Mahou San Miguel ofrece as marcas Mahou Cinco Estrelas (a que ofrece Ou'Asador), San Miguel, Alhambra e Sálvea.
Con respecto á instalación no restaurante barreirense, sinala que un dos obxectivos é que «coñezan esta cervexa vos consumidores e teñamos opción na costa de Lugo de probar outras do mesmo grupo. Mahou Cinco Estrelas é a que máis vendemos nós na comarca». É unha zona, a mariñá, sinala Carreiras, na que se consome «bastante» este produto por parte dun público diverso. Doutra banda, dan valor ao emprazamento dos tanques, porque «é un local significativo que leva anos traballando con nosoutros». Contan con tres, de 250 litros cada un, rellenables. «Tamén hai posibilidade de tanques maiores, incluso de 500, 1.000 e 2.000 litros, segundo ou consumo e ou local, porque tamén hai que poñer formatos distintos, en función do local», matiza Ángel Carreiras. «Neste caso _agrega_ é unha cervexa que vén directamente de fábrica, envasada, segundo sae dá fase de produción». Diferente o seu sabor á embotellada ou á que chega en barril.
Ou'Asador do Alba, local que recibiu en 2021 un galardón Prato de Oro, foi destacado por unha guía estilo «Michelin» pero do sector do camión, pois este é unha parada imprescindible para moitos condutores. «Desde 1993 ofrecendo gastronomía e espazos para o goce e o bo comer», sinalan na súa páxina web. «O noso maior afán foi e será ir mellorando día a día tanto as nosas instalacións como o noso servizo para maior comodidade e atención da nosa clientela», sinalan.
Para celebrar a recepción dos tres tanques de Mahou Cinco Estrelas en Ou'Asador do Alba en Barreiros, este venres de 17.00 a 21.00, haberá unha degustación da devandita cervexa, coa primeira consumición gratis. Tamén aperitivos.
«Temos capacidade para ofrecer á hostalería máis do 90% dous produtos que necesita»
Doutra banda, Distribucións Carreiras tamén é unha empresa veterana na comarca, que suma 38 anos en funcionamento e abarcando unha área de traballo extensa. Segundo Ángel Carreiras, «estamos traballando na costa de Lugo, non Occidente de Asturias e non norte dá provincia dá a Coruña, dende Cedeira ata Navia e ata A Terra Chá e A Fonsagrada». A nave actual está situada no polígono de Perdouro en Burela, onde se trasladaron desde hai uns anos pois a anterior estaba no de Cuiña en Cervo. «Agora temos as instalacións practicamente actualizadas _di_ e estamos a funcionar e dando un bo servizo á hostalería». Engade que contan con «unha gama de produtos ampla: bebidas, refrescos, de cociña, refrixerados, cárnicos, embutidos, conxelados, etcétera. Tamén vendemos nalgunha tenda tradicional, pero ao que máis dedicámonos é á hostalería. Temos capacidade para ofrecer máis do 90% dous produtos que necesita».