A terraza do Méndez: cociña de altura nun hotel clásico de Lugo

YES

ÓSCAR CELA

Aos famosos faladoiros do Hotel Méndez Núñez e as súas magníficas instalacións, hai que engadir o restaurante, situado na sexta planta do edificio, con vistas á muralla, e que ofrece gastronomía do século XXI

28 may 2025 . Actualizado á 10:10 h.

A historia do Lugo contemporáneo non se escribe sen o Hotel Méndez Núñez, cuxo papel como escenario da vida local vai máis aló do dun confortable aloxamento: aos seus faladoiros, por exemplo, acudiron Celestino Fernández de la Vega ou Xesús Alonso Montero. A achega do establecemento á gastronomía do século XXI tamén é de altura: por unha banda, o restaurante está situado na sexta planta do edificio, o que proporciona variadas vistas da cidade amurallada; por outro, a elección dunha irreprochable materia prima, con produtos de proximidade, garante respecto aos sabores. Por exemplo, a pescada chega do porto de Burela e a carne compra a explotacións próximas a Lugo.

A cargo da cociña, desde hai varios anos, está Óscar Álvarez. O seu traballo e o de todo o persoal de sala son eloxiados polo director, Miguel Cortés, que presume de ter un grande equipo. Unha vez sentado, o comensal pode deixarse aconsellar ou elixir pola súa conta, aínda que nun caso ou noutro atoparase, por exemplo, cunha variedade de carnes cuxa presentación sen dúbida merece o adxectivo de espectacular pola súa preparación á brasa. Tamén é moi interesante a elaboración da pescada, que se cociña ao vapor e sérvese cunha ajada líquida e cun pamentier de pataca. Entre as sobremesas destaca a torrija de pan brioche, acompañada de xeado de chocolate e sopa de crema inglesa.

Carrilleras con risoto, nata e queixo de San Simón dá Costa

ÓSCAR CELA

Un prato que se retirou da carta dúas veces e volveuse a incorporar outras dúas porque había comensais que o botaban de menos. As carrilleras sérvense acompañadas dun risoto; neste caso, sobre o arroz branco colócanse nata e queixo de San Simón dá Costa.

ONDE ESTÁN

Na rúa dá Raíña, 1; en pleno centro de Lugo.

HORARIO

De domingo a xoves, de 7 da mañá a 12 da noite; venres e sábado péchase unha hora máis tarde. Ese é o horario da cafetería, que non pecha ningún día do ano.

RECOMENDA

Polbo á feira, pa de cordeiro. Hai tamén un menú do día, que custa 22 euros.

PREZO: DE 42 A 52,50 EUROS