Hoxe ceamos no iglú

Rita Álvarez Tudela

YES

CEDIDA

ISTO SI QUE É CEAR BAIXO As ESTRELAS En Londres pódese cear en miles de sitios diferentes, pero a nova incorporación á oferta da cidade é difícil de superar e non deixou a ninguén indiferente: iglús transparentes ás beiras do Támesis. Con razón levan varias semanas co cartel de completo.

23 dic 2017 . Actualizado ás 05:00 h.

Unha vista inmellorable e unha oferta gastronómica a un prezo razoable para a carteira do londiniense ou do turista que pon un pé en Londres. Con esta combinación, non é unha gran sorpresa que os iglús de Snow Globes convertéronse nun dos lugares máis desexados e fotografados en Londres deste Nadal.

A vista é para quitar o sentido, entre dous das pontes que cruzan o río Támesis e en pleno paseo do Southbank. Coa súa transparencia tamén permite contemplar as múltiples luces do Nadal da cidade, na que todo está iluminado pasadas as catro da tarde, cando xa empeza a escurecer a maior parte dos días.

Cada iglú acolle de seis a dez persoas ao redor dunha mesa redonda, nalgúns casos son todos do mesmo grupo de amigos ou da mesma empresa, noutros casos non queda máis remedio que compartir con descoñecidos o desexado lugar. Para os que queiran ter o iglú só para eles, os organizadores non lles quitan o capricho e piden como condición que o gasto mínimo da reserva sexa de 600 libras (uns 680 euros).

Para os que teñen medo ao frío, ou mesmo á neve londiniense, mellor tirar dunha das mantas porque a calefacción non sempre cumpre as expectativas. Non é de estrañar que moitos comensais prefiran pasar a velada co abrigo posto a ritmo de jazz.

No menú hai unha selección de entrantes que inclúe peras escalfadas, crema de limón, marmelada de ciruelas, callada de cabra afumada, cabaza asada, remolacha en vinagre ou abelás tostadas. No prato principal, unha fondue alpina tradicional, acompañada dunha selección de embutidos artesanais, patacas novas, pan e ensalada. E na selección de sobremesas, creme brulée, condimentada con canela e noz moscada.

Detrás do concepto está o chef londiniense Jimmy García, que describe os iglús como «un anaco dos Alpes en Londres». Alcumado como o rei das pop-up, García recoñece que se inspirou nas súas viaxes de esquí e o que implica ter que comer e beber a varios graos baixo cero.

Para Noitevella hai un evento especial que garante un acceso único ao incrible despregamento dos fogos artificiais de Londres para recibir o ano 2018, aínda que a un prezo máis alto. Esa noite, reservar cada iglú costa 3.000 libras (uns 3.500 euros) se queremos alugalo ao completo para dez persoas, cun menú de cinco pratos, cóctel de chegada, cervexa e veu toda a noite e champaña a medianoite. Os que poderán gozalo serán moi poucos, pero seguro que se emocionan pola maioría.