O Coruxo golea á Segoviana (4-1) e loitará polo ascenso a Primeira RFEF

a voz VIGO

VIGO

Os verdes arroiaron ao seu rival na segunda metade no partido definitivo

15 may 2022 . Actualizado ás 14:24 h.

O Coruxo culminou unha reacción de ilusión, pasando do descenso ao quinto posto, para entrar na fase de ascenso a Primeira RFEF. A escuadra de Jacobo Montes superou na última xornada por 4-1 á Ginmástica Segoviana, que caeu ao posto de promoción de permanencia. Os verdes afrontarán desde a próxima fin de semana o play-off en Alacante.

O partido comezou ben para o Coruxo, que aos 8 minutos abriu o marcador ao aproveitar Youssef un balón dividido tras un saque de córner, pero o conxunto segoviano reaccionou e á media hora empatou o partido. O 1-1 do Vao, unido ao gol do Bergantiños na Lomba sacaba aos verdes da zona de privilexio, pero á volta do vestiario o Coruxo non perdoou e rematou recuperando o quinto posto cunha goleada. Antón de Vicente marcou o 2-1 cun zurdazo desde a frontal, Youssef volveu demostrar o seu olfacto goleador para elevar o terceiro a falta de 20 minutos e Silva redondeou a conta moi preto do filial.

A clasificación para o play-off converteu ao Vao nunha festa, cos xogadores celebrándoo ao grande. Mañá será o sorteo e a primeira eliminatoria xogarase a próxima fin de semana.

Real Sociedade C, Murcia, Cacereño ou Pena Deportiva, posibles rivais vigueses

O Coruxo coñecerá esta mañá, a partir das once e media, ao seu rival na primeira eliminatoria de ascenso a Primeira RFEF. E na terna do Coruxo aparecen o terceiro filial da Real Sociedade, o histórico Real Murcia, o Cacereño e a Pena Deportiva ibicenca. O play-off xogarase en Alacante e as semifinais xa serán o vindeiro sábado ou domingo.

A Real Sociedade C foi terceira no seu grupo despois de endosarlle onte ao Cayón un contundente 0-6. Os txuri urdin sumaron 59 puntos. O Real Murcia, pola súa banda, superou ao descenso Toledo por 2-0 e certificou a terceira posición. Acabou a liga con 58 puntos. La Peña Deportiva perdeu onte o seu partido ante o Formentera de Míchel Alonso (3-0) pero xa estaba clasificada de antemán. Idéntico resultado adverso cultivou o Cacereño, un clásico do fútbol estremeño, que xa tiña o billete asegurado. O Coruxo, ao ser cuarto, está obrigado a gañar xa que o empate na prórroga déixao fóra.