Paseo do Coruxo no adeus a Fragoselo: 3-1

a voz VIGO

VIGO

Xoán Carlos Gil

O equipo vigués pon punto e final aos partidos no seu campo de adestramento cun cómodo triunfo ante o Ceares que lle coloca ás portas do play off

06 mares 2022 . Actualizado ás 13:38 h.

O Coruxo despediuse de Fragoselo , a súa segunda casa esta tempada, cun paseo mañanero ante un Ceares que só inquietou durante algúns minutos co 3-1. Ata ese momento o partido foi un monólogo do equipo de Jacobo Montes, que pecha o seu periplo no seu tradicional campo de adestramento cunha serie de seis vitorias consecutivas, ao que hai que engadirlle un empate no día da mudanza desde Pardellas. En total, 19 de 21 puntos posibles, un listón difícil de igualar no Vao, onde regresarán ante o Pontevedra despois de case un ano de desterro.

A despedida do sintético de Fragoselo apenas tivo emoción, pero se un bo nivel balompédico por parte dun Coruxo que saíu intenso, exerceu un monólogo no xogo e inchouse a coleccionar oportunidades, aínda que se foi ao descanso con só dous goles. Nin a cuarta parte das ocasións creadas.

Porque o Ceares, un dos contados equipos que enarbora a bandeira do fútbol popular, quixo defender por acumulación e o único que se atopou foi un aluvión de chegadas do equipo verde, tanto dos homes de ataque como de medio campo. Guillermo, o porteiro frustrou os dous primeiros intentos pero ao cuarto de hora nada puido facer cun disparo afastado se Youssef, que rozou nun rival e coouse na portería do conxunto xixonés.

O segundo, de bela factura, asinouno Chiqui, outro vez uno dos xogadores máis desequilibrantes do Coruxo. O 11 xa avisara cun balón ao pau e a cinco minutos do descanso buscou a diagonal, ninguén lle incomodou e desde a frontal sacou un derechazo imparable para o meta rival.

A segunda parte, comezou co Coruxo golpeando. Neste caso con Chiqui como asistente (con caño incluído) e con Mateo anotando cun sutil golpeo coa zurda.

O 3-0 e 40 minutos por diante puñan en bandexa o camiño para que os verdes, que xa están a un paso da zona de play off, pechasen os seus días de céspede sintético cunha goleada, pero entre os cambios, os movementos de posicións e a baixada de intensidade, o Ceares respirou.

Os asturianos cambiaron de sistema atopáronse cun gol de Marcos Álvarez ás toas e desde moi lonxe e por momentos parecía que se metían no partido. De feito Óscar tivo un tiro cruzado que saíu fóra por pouco e os rojillos botaron tres córneres seguidos.

Aí acabouse o conato de rebelión, porque o Coruxo volveu activarse e en dous contras tívoo todo a favor para anotar o cuarto, pero Guillermo gañoulle o un contra un tanto a Martín Rafael como a Borja Domingo.

O Coruxo deixa Fragoselo a un punto da promoción de ascenso e O Vao toma a vez para asinar o que parecía un imposible en novembro, cando os verdes de mudaron ancorados á zona de descenso.