VIGO

Xoán Carlos Gil

O Coruxo marcou no engadido do primeiro acto e empatáronlle no do segundo (1-1)

28 feb 2022 . Actualizado á 05:00 h.

O Coruxo sacou un punto agridoce en Langreo. A pesar de puntuar no feudo dun equipo que se mostrou bastante fiable na casa, o empate non pode saber ben aos vigueses, que entraron no tempo de engadido do segundo tempo cos tres no seu zurrón pero viron nese alongue como o gol da igualada local deixaba o duelo en táboas.

O partido no Novo Ganzábal empezou movido, con aproximación perigosa dos asturianos na primeira xogada do choque. Ao prólogo ofensivo dos locais seguíronlle uns minutos de tenteo e foi a partir do minuto 15 cando o Langreo erixiuse no dominador do xogo, aínda que o Coruxo lle fixo fronte con moita orde defensiva e unha efectiva presión que impedía aos asturianos tirar proveito da súa maior posesión. Un disparo de Ebea e un cabezazo de Júnior, ambos os atrapados por un seguro Alberto, e un disparo de Pana que marchou fóra foi o máis perigoso dos locais nesa fase do duelo.

Cos minutos, tórnalas foron cambiando. Ao Coruxo empezou a durarlle máis o balón cando o recuperaba e o Langreo viuse obrigado a irse replegando para impedir que as posesións viguesas derivasen en chegadas de perigo. No minuto 28 un disparo de Aitor Aspas saíu excesivamente cruzado, pero serviu para empezar a avisar das intencións verdes.

Co Coruxo dominando pero sen crear claras ocasións de gol e o Langreo replegado atrás agardando a súa oportunidade, fóronse consumindo os últimos minutos dun primeiro tempo que parecía condenado a pecharse co resultado inicial. Pero xa no tempo de engadido e na última acción da primeira metade, Antón de Vicente resolveu unha chegada dos vigueses cun soberbio remate que significou o 0-1

A vantaxe coruxista obrigou ao Langreo a saír coa intención de recuperar o mando do partido nos primeiros minutos do segundo tempo. O Coruxo cedeulle o balón e centrou as súas enerxías na disciplina defensiva e presión para impedir a creación dos locais. No minuto 57, un erro na saída de balón desde atrás do Langreo derivou nunha clara ocasión dos vigueses, pero o remate final case a portería baleira marchou lixeiramente desviado.

Pouco despois, un disparo do local Angelito obrigou a Alberto a lucir dotes da súa seguridade baixo paus. Foi a última ocasión dos locais por longo tempo, xa que a pesar de levar o peso do xogo, o bo traballo defensivo do Coruxo seguiu fornecendo o efecto desexado para neutralizar calquera intento dos asturianos. No minuto 86 e co partido languidecendo volveu probar Angelito, esta vez sen atopar o camiño entre os tres paus. Foi a última acción do incisivo atacante local antes de ter que ser substituído por lesión.

Todo parecía baixo control para o Coruxo cando o cuarto árbitro indicou catro minutos de desconto que resultarían nefastos para o conxunto vigués. No terceiro minuto do alongue e nunha de tantas aproximacións á área que non derivaban con todo en ocasión de gol, o Langreo logrou nesta ocasión forzar unha falta lateral. Adrián Torre colgouna á área e alí apareceu a cabeza de Pana para conectar un remate de cabeza ao que esta vez non puido responder o ata entón inexpugnable Alberto. Xa non houbo tempo para máis.

Ficha técnica:

Langreo: Adrián, Gonzalo, Peli (Rabii, min. 67), Dorian, Samba, Pana, Lobato, Juan López, Angelito (Nacho, min. 88), Ebea, Júnior (Jandro, min. 67).

Coruxo: Alberto, Antonini, Dani, Crespo, Johan, Aspas, Antón de Vicente, Mateo (Jacobo Trigo, min. 59), Chiqui (Silva, min. 71), Youssef (Garci, min. 71), Álex Ares (Manu, min. 83).

GOLES: 0-1, min. 45: Antón de Vicente; 1-1, min. 93: Pana.

ÁRBITRO: Asier Villanueva Amorrortu (comité vasco). Mostrou cartón amarelo aos locais Lobato, Pana e Álvaro García (no banco); e aos visitantes Antonini, Crespo e Silva.