VIGO

Xoán Carlos Gil

O Málaga tirou de efectividade para golear en ou Vao na Copa do Rey

16 dic 2020 . Actualizado ás 17:48 h.

O resultado non o di todo. Houbo máis partido do que indica o 0-4, pero a diferenza tan grande no marcador ten unha explicación: os erros do Coruxo nos dous primeiros goles dun Málaga contundente e que se tomou moi en serio a Copa, pondo no pesado campo do Vao a un once recoñecible e tirando de eficacia. Apenas perdoou unha ocasión de cantas se lle presentaron.

A Copa do Rey débelle unha ao Coruxo desde a tempada pasada, pero na edición 20/21 do torneo non poderá cobrar a afronta do árbitro do curso pasado ante o Mirandés. Míchel Alonso intentouno apostando polos mesmos que asinaran o partido perfecto ante o Pontevedra, pero ante o Málaga cometeron moitos máis erros que contra o equipo granate. O primeiro chegou moi pronto, aos 18 minutos nunha falta botada por Cristian Rodríguez ao corazón da área pequena. Un balón polo que non pugnou Amigo, o porteiro verde, que titubeó un instante na saída e Orlando Sá, un luso que a tempada pasada defendía a zamarra do Standard de Lieja, aproveitou a indecisión para marcar sen oposición.

O 0-1 invitou a Sergio Pellicer a instalar unha liña de cinco traseiros no Málaga, o que unido á súa corrección táctica no resto das liñas provocou que o domino do Coruxo fose inocuo, sen apenas ocasións salvo un remate de Mateo que saíu alto.

Á volta do vestiario o cadro vigués meteulle unha marcha máis ao partido. Plantou o seu defensa case no centro do campo, comezou a combinar na sala de máquinas e percutió pola banda dereita con Martín Fortes e Rivera, sen crear ocasións diáfanas pero si anunciando perigo e pisando a área rival con asiduidade.

De feito, a estocada chegou dun córner a favor que o Málaga sacou cun patadón, pero Manu quixo ceder ao seu porteiro, xa en campo propio, o balón freouse e Juan Cruz, un dos homes de refresco dos malacitanos colleu o balón, acendeu a moto e bateu a Amigo despois de regatealo.

O 0-2, a falta de 25 minutos xa foi unha laxa definitiva. Míchel comezou a mover o banco e o Málaga xa xogou a pracer. Os de Pellicer tiveron un par de aproximacións envelenadas e a continuación redondearon a faena con dous goles máis. Ambos de xogadores que saíran desde o banco. Primeiro Rahmani aproveitouse dun balón filtrado para marcar de tiro cruzado e despois Caye Quitana elixiu a mesma sorte para marcar o cuarto en plena prolongación.

Demasiado castigo para un Coruxo que plantou máis cara do que di o marcador.