4-0 | O Deportivo volve asombrar a Europa cunha remontada apoteósica do seu equipo xuvenil na Youth League

Iván Antelo A Coruña

CANTEIRA

César Quian

Remontou un 3-0 adverso cunha primeira parte descomunal e sufriu ata o minuto 91 para lograr o pase

21 oct 2021 . Actualizado ás 10:01 h.

Como hai 17 anos. Como aquel 6 de abril no que Riazor foi a envexa de Europa pola machada ante o Milan. Agora non era Champions. Pero os 8.522 espectadores que acudiron ao templo herculino entregáronse coma se fóseo. O Deportivo protagonizou a xesta da primeira rolda da UEFA Youth League ao remontar un 3-0 adverso da ida e vencer 4-0 ao Pogon Szczecin polaco na volta, cun recital na primeira metade e o tanto da vitoria no minuto 91, co equipo exhausto polo enorme esforzo realizado. Festa como as de outrora. Hai canteira. O Dépor ten futuro.

Manuel Pablo recuperou ao ataque do equipo xuvenil campión de España. Aliñou de inicio a Víctor Guerra e Mella, nas bandas; Nájera, na mediapunta; e Noel de nove. Detrás deles, a novidade foi a presenza de Seydiba, un pivote que fora reconvertido a central nos últimos anos, pero que para este partido recobrou a súa posición orixinal para intentar reducir a evidente superioridade física polaca.

Pero por amais de todo, o Deportivo xogou convencido. Non fixeron falta nin uns segundos para comprobar que cada un dos once futbolistas branquiazuis xogaba con sangue nos ollos. A súa presión alta foi asfixiante. Tanto, que o Pogon apenas era incapaz de fiar un par de pases antes de perder o balón.

Esporeado por un Riazor completamente seguro de que ía vivir outra noite europea máxica, como as de fai máis de tres lustros, o Dépor esmagou sen piedade ao seu rival xa na primeira metade. Foi un tsunami. Un baño descomunal de fútbol, no que o máis novo de todos, David Mella (16 anos), parecía xogar contra nenos. Entre el e Nájera desarbolaron ao rival.

O mediapunta foi o primeiro en avisar de que o Deportivo cría na xesta. O seu disparo violento contra o traveseiro, no minuto 5, foi o preludio do aluvión. O Pogon estaba tan acovardado polo ambiente e a presión dos coruñeses que mesmo se marcou o primeiro gol en propia meta, tras un centro do zurdo Rubén López. Mella, en dúas ocasións, tivo o segundo. Na última, un man a man que se estrelou no pau, pero cuxo rexeite acabou aproveitando Víctor Guerra para o 2-0.

Brais Suárez sumouse ao espectáculo cunha boa parada na reacción polaca, pero foi unha miraxe dos visitantes. Nájera levou á éxtase a Riazor co 3-0, que igualaba a eliminatoria, con apenas 36 minutos transcorridos. Mesmo Mella tivo o cuarto xusto antes do descanso.

Con todo, todo cambiou tras o paso polos vestiarios. Do delirio da primeira metade, ao sufrimento da segunda. O Deportivo pagou o enorme desgaste realizado e os catro de arriba acabaron fundidos. O Pogon arrebatou o balón aos coruñeses e mesmo xerou ocasións como para marcar. Manuel Pablo viuno, refrescou o seu ataque e fortaleceu a medular con Mario. E o certo é que co cambio de garda, o Dépor resucitou nos minutos finais. Pablo Trigo tivo o cuarto no 78, pero o seu disparo cruzado dentro da área foise rozando o pau (76). Tamén Barcia pouco despois tras un córner (78). E xa co final asomando (na Youth League non hai prórroga e iríanse aos penaltis), Hugo Padín cazou un balón no segundo pau para marcar o 4-0. O da éxtase.

O Dépor avanza a segunda rolda da Youth League. Alí agárdalle o Maccabi Haifa A ida en Riazor o 3 de novembro e a volta en Israel o 24 dese mesmo mes.

Ficha do partido

DEPORTIVO: Brais Suárez, Nacho (Baldomar, min 71), Juan Rodríguez, Dani Barcia, Manu Rivas (Quique Teijo, min 32), Seydiba, Rubén, Víctor Guerra, Nájera (Mario, min 71), Mella (Padín, min 61) e Noel (Trigo, min 61).

POGON: Lukasz Logowski, Rezaeian, Freilich, Bia?czyk, Kort, Lis (Bak, min 59), Lukasiak, Magnuszewski, Fornalczyk, Grzelka e Mateusz Logowski.

GOLES: 1-0, min 11: Bia?czyk, en propia porta; 2-0, min 28: Víctor Guerra; 3-0, min 36: Nájera. 4-0, min 91: Padín.

ÁRBITRO: Bram Van Driessche (Bélxica). Amoestou a Mario polos locais e a Lis, Rezaeian, M. Lgowski polos visitantes.