O Dépor pasa o rodete ante a Real Unión (3-1)

TORRE DE MARATHÓN

César Quian

Os goles de Alcaina, Salva Sevilla e Mella impulsan a goleada dun equipo coruñés coa mente na próxima final de campións

25 may 2024 . Actualizado á 21:14 h.

Tres goles como tres soles serviron para que o Deportivo resolvese a súa liga máis feliz en Primeira Federación. Como quen canta mentres descose a un rival aguilloado pola soga do descenso (que finalmente evitou polo empate do Sabadell), axitou a onda de Riazor nun partido plácido e xogado ao trote. Ninguén tosió aos coruñeses nesta segunda volta, completada sen unha soa derrota, pero sobre todo cun ascenso esperadísimo. O mércores agarda outra historia na final de campións contra o Castelló.

Riazor asistiu a unha primeira parte de baixa intensidade. Se o Dépor non estaba disposto a gastar máis enerxía da necesaria, coa mente xa na final de campións do próximo mércores, á Real Unión non se lle acelerou o corazón nin sequera cando se viu por detrás no marcador. Todo quedou claro desde o mesmo momento en que comezou a rodar o balón: case catro minutos de posesión local sen apenas presión por parte duns visitantes atrincheirados ao redor da súa área e cun porteiro que perdía tempo desde o primeiro dos seus saques.

Cos branquiazuis ao trote, pero plantados permanentemente en tres cuartos de campo e mentres movían o xogo de banda a banda, só un fallón Iano e Cayarga, magoado no nocello tras unha dura entrada, daban a impresión de xogar con certa intensidade. O lateral, cunha amarela e que ben se puido gañar outra nun lance con Eimil, formado en foi substituído ao descanso. O Deportivo moveuse aos impulsos de Lucas. Cando o capitán apertou o acelerador, a Real Unión tremeu. Así sucedeu na xogada do 1-0, cando se plantou case sen ángulo na área pequena para que Irazusta despexase a córner. Tras o saque houbo un novo un centro que José Ángel cabeceou para un novo despexe do meta, pero Alcaina cazou o rexeite para que xutase con violencia á rede o 1-0. Foi o seu terceiro gol da tempada desde aqueles dous que marcara nada máis chegar en xaneiro. Sen fortuna, na recta final cara ao descanso o dianteiro deixou o campo por lesión. O xogo animouse tras a media hora inicial. A Real Unión deu sinais de vida en dous recortes de Escobar ante Pablo Vázquez que provocaron que a intervención de Eric Puerto, mentres outra vez un disparo de Lucas desde a esquina da área lambeu a cruceta.

Idiakez comezou os experimentos con tres cambios ao descanso, aos que se uniu José Ángel, que quedou sentado no céspede ao fío da hora de xogo. Unha xogada entre Mella, Valcarce e Davo estivo a piques de abrir fenda, pero tamén Cerdá dispuxo dun cabezazo picado que Porto despexou felino. Xusto despois, nunha falta sobre Lucas ao bordo da área, Salva Sevilla marcou o 2-0 de chute directo. Foi a estrea anotadora do veterano futbolista, sen protagonismo na gran segunda volta branquiazul e sen contrato para a tempada que vén. Mella rozou o terceiro pouco despois, pero, cando se relamía para empurrar o balón, Eimil adiantóuselle para despexar.

A Real Unión animouse a xogar o cuarto de hora final, cando por fin deu un paso adiante en ataque. Rivero puido acurtar distancias nun remate cruzado na área, pero xutou fóra e Pablo Vázquez despexou baixo paus un cabezazo de Asier Benito. Unha carreira de Mella finiquitó o partido. El soíño lla guisó desde a defensa para subirse ao foguete, plantarse na área visitante e bater a Irazusta. Riazor, que acaba de acirrar a Lucas no cambio, cantou feliz o nome do canteirán. Coa vitoria asegurada, Idiakez non dubidou en deixar ao equipo con dez coa saída dun esgotado Ximo. Escobar maquillou o marcador para as súas cores na recta final.

Ficha técnica

Deportivo, 3: Eric Puerto; Ximo, Pablo Vázquez, Barcia, Iano Simão (Paris Adot, min 46); José Ángel (Vilares, min 58), Salva Sevilla; Cayarga (Valcarce, min 46), Lucas (Quintero, min 81), Davo; e Alcaina (Mella, min 46).

Real Unión, 1: Irazusta; Eimil, Riera, Feeney (Beobide, min 71), Imanol Baz, Márquez (Peru Ruiz, min 81); Vidorreta (Asier Benito, min 71), Rivero; Solís (Íñigo Muñoz, min 71), Cerdá (Córdoba e Escobar.

Goles: 1-0, min 22: Alcaina. 2-0, min 65: Salva Sevilla. 3-0, min 83: Madeixa. 3-1, min 94: Escobar.

Árbitro: Pérez Hernández (Comité madrileño). Mostrou cartóns amarelos aos deportivistas Iano Simão (min 5), e aos visitantes Feeney (min 10), Vidorreta (min 63)