O Dépor Abanca regresa á  elite do fútbol feminino tras golear ao Cacereño (3-1)

TORRE DE MARATHÓN

ANGEL MANSO

As Nosas ascenden á liga F tres tempadas despois e sinalan o camiño para seguir ao equipo masculino, nun Riazor con 14.057 espectadores entregados á festa

21 abr 2024 . Actualizado á 05:01 h.

O 19 de xuño do 2021, o Dépor Abanca despedíase da elite do fútbol feminino español tras caer derrotado ante o Betis, pondo fin así a dous anos na máxima categoría con sorrisos e bágoas, coa pandemia como punto de inflexión. 34 meses despois, As Nosas volven tocar o ceo. Fano pola porta grande, gañándolle ao Cacereño (3-1) sen agardar o resultado do Espanyol ante o Barcelona B; nun escenario idílico (Riazor); e despois dunha enorme tempada na que demostraron ser as mellores de principio a fin. Apenas dous tropezos en todo o campionato e unha infinidade de recitais que as elevaron aos altares. Elas ensinaron o camiño do que pode ser un gran 2024 para o deportivismo. Agora falta que eles, o primeiro equipo masculino, rematen a faena e tamén suban ao fútbol profesional (a liga F xa o é desde hai uns anos).

O partido foi un monólogo. Unha lección de fútbol na que só se resistiu a rúbrica do gol. A posta en escena foi inmellorable. O Dépor encerrou ao seu rival na súa área con catro córneres case consecutivos nos primeiros cinco minutos. Salvo un susto que a punto estivo de acabar en penalti de Henar a Nora (parecía cambadela clara), o asedio foi total. Case todas as xogadoras deportivistas dispuxeron da súa oportunidade para marcar (como exemplo o dato de que as catro defensas xa dispararan ao paso polo minuto 40), Quizais a máis clara foi un centro pasado de Ainhoa cara ao segundo pau que Inés Altamira estrelou na madeira (37).

Houbo que agardar ata xusto o final da primeira parte para pór fin á resistencia numantina do Cacereño. Foi nun centro desde a dereita de Charle, que controlou Ainhoa Marín en longo, para desfacerse da porteira visitante e marcar. Pasaban 35 segundos do minuto 45, Pero que importancia tiña!

Aínda que o Espanyol tampouco gañaba, foi un trankimazin en vea. E a proba foi que o Dépor só necesitou un disparo máis para anotar o segundo gol, á volta dos vestiarios. Lucía Martínez coou un gran pase filtrado e Millene definiu con mestría (51). Foi o momento elixido por Riazor para comezar a celebrar o ascenso, con aclamacións e unha interminable onda. Un penalti sobre Ainhoa Marín permitiu a Millene anotar o 3-0 no 75, que xa sentenciaba definitivamente o ascenso, por se aínda había algunha dúbida.

Riazor foi unha festa e as xogadoras gozaron do seu momento. Incluída Laurina, que tivo a oportunidade de disputar os 25 minutos finais para volver ilusionarse co fútbol despois dunha tempada difícil a nivel persoal, polos seus problemas de saúde mental. Ata as canteirás Eva Deus, Carlota Sánchez e Elena Vázquez (16 anos) tiveron a opción de festexar cos seus sobre o verde.

O Dépor Abanca regresa á elite. Toca aproveitalo.

Ficha técnica

Dépor Abanca, 3: Yohana; Cris Martínez (Samara, min 66), Inés Altamira, Raquel, Sara Debén (Elena, min 80); Henar, Lucía Martínez (Eva Deus, min 74); Ainhoa Marín, Paula Gutiérrez, Charle (Laurina, min 66); e Millene (Carlota, min 80).

Cacereño, 1: Delia, Lewis, Mireia, Lucía, Midori, Manoly, María Jesús (Kroupa, min 45), Larissa (Ra, min 56), Keefe (Hernández, min 56), Serracin (Acedo, min 86) e Noa.

Goles: 1-0, min 45: Ainhoa Marín; 2-0, min 51: Millene; 3-0, min 75: Millene, de penalti; 3-1, min 92: Rama.

Árbitro: Nuria Sánchez García (Castela A Mancha). Amoestou a Raquel García e Lucía Martínez, polas locais..