O Dépor Abanca tropeza co Europa en Riazor (1-1)

Josema Loureiro / P. A. A CORUÑA / LA VOZ

TORRE DE MARATHÓN

O conxunto adestrado por Irene Ferreras, que dominou o encontro de principio a fin, perdeu dous puntos nos minutos finais tras un gol de Ibra

31 mar 2024 . Actualizado á 20:55 h.

O Deportivo Abanca deixou escapar a vitoria fronte ao Europa (1-1) nos minutos finais, tras un gol de Ibra González que igualou o tanto de Ainhoa Marín para as locais, anotado apenas quince minutos antes.

As Nosas chegaban ao duelo no que Cris Martínez cumpría 200 partidos coa zamarra branquiazul sabedoras de que nin sequera un triunfo serviría para arrebatarlle o liderado ao Barcelona B, que goleou ao Alhama na quenda matinal (4-0), aínda que si para abrir fenda co Espanyol, o seu principal rival na pugna polo ascenso directo.

Desde o principio, as branquiazuis tomaron a iniciativa do choque, xerando perigo da man da tríada atacante conformada por Ana de Teresa, Millene e Ainhoa Marín.

Con todo, non viron o premio do gol ata pasada a hora de partido, cando Ainhoa aproveitou unha segunda xogada tras un remate desviado de Raquel para enviar o balón ao fondo das mallas.

No minuto 83, un desaxuste defensivo das de Irene Ferreras deixou a bóla en bandexa para Ibra González, que bateu a unha Yohana que pouco puido facer para evitar o tanto. Remou contracorriente os últimos minutos o Dépor, en busca dun gol que desequilibrase a balanza, pero non atopou o xeito de atravesar a muralla do equipo barcelonés.

O Dépor Abanca remata esta xornada na segunda praza con dous puntos menos que o Barcelona B, aínda que aínda favorito ao ascenso directo. O Espanyol, o seu principal competidor polo devandito premio, está catro puntos por baixo.

Ficha técnica

1 Dépor Abanca: Yohana; Cris Martínez (Eva Deus, min 86), Inés Altamira, Raquel García, Clara Rodríguez; Henar Muíña, Lucía Martínez, Paula Gutiérrez, Ainhoa Marín (Samara, min 77); Ana de Teresa e Millene (Lucía Rivas, min 60).

1 CE Europa: Janet Martínez; Beta Thorvaldsdóttir (Queralt Torradeflot, min 72), Chami, Alba Ramos; Sílvia Masferrer (Ibra, min 46), Anna Bové, Ranna Ohara, Aina Torres; Fatima Gharbi (Júlia, min 46), Sarita Navarro (Albeta, min 82) e Clara Clemente (Adriana Manau, min 72).

Goles: 1-0, min 68: Ainhoa Marín; 1-1, min 83: Ibra González.

Árbitro: Paula Porcuna Sánchez. Mostrou amarela a Aina, Bové e Júlia.