Kevin saca ao Fabril dunha lea e dobrega a un rival directo, a Ximnástica (1-0)

Iván Antelo A Coruña

TORRE DE MARATHÓN

CESAR QUIAN

O dianteiro xuvenil decidiu un partido igualado tras unha fantástica asistencia de Mario Nájera

17 mares 2024 . Actualizado ás 20:03 h.

Importantísima vitoria a conseguida polo Fabril ante a Ximnástica de Torrelavega (1-0), que permite aos de Óscar Gilsanz saír de promoción de descenso e meter na zona vermella ao seu rival. Tres puntos cun valor adicional, o da gol average, xa que no encontro da primeira volta ambos os contendentes empataran a dous goles.

O xuvenil Kevin Sánchez foi o encargado de decidir o duelo, xusto antes de irse xunto a David Mella coa selección española sub-19 (perderase o próximo duelo ante o Valladolid Promesas por este motivo).

O filial acumulou talento nunha medular formada por Brais Val, Rubén López, Jairo Noriega, Mario Nájera e Diego Gómez. Óscar Gilsanz buscou someter á Ximnástica a través da posesión de balón e os pases filtrados cara a Kevin Sánchez. Foi un dominio infrutuoso, xa que se chegaría ao descanso sen practicamente tiros a porta. A ocasión máis clara foi un disparo franco de Mario Nájera, tras ser asistido por Diego Gómez nunha veloz e precisa transición (minuto 28).

Saíu moito mellor o Fabril tras o intermedio. E obtivo o premio moi rápido, tras un xenial pase filtrado por Mario Nájera que Kevin Sánchez aproveitou para regatear ao porteiro Dani Sotres e marcar a pracer o 1-0 (53).

De aí ao final, tocou apertar os dentes e saber sufrir. Apenas dous minutos despois, o colexiado berciano Saúl Álvarez anulou aos visitantes un gol por un claro fóra de xogo. A Ximnástica apertou a base de balóns colgados e disparos desde fóra da área, pero Ríos mantería a súa portería imbatida, para xolda de Abegondo.

Tamén Diego Gómez e Kevin Sánchez buscaron matar o encontro nalgunha contra, A máis clara foi para Mati Castelo, xa no minuto 95, pero o balón resistiuse a entrar e pouco despois o colexiado sinalou o final.

Ficha do partido

FABRIL: Hugo Ríos; Marc Lachèvre, Porto, Álex Pereira, Bala (Mardones, min 72); Brais Val, Rubén López; Diego Gómez, Jairo Noriega (Álex Barba, min 83), Mario Nájera (Álex Alfaro, min 72); e Kevin Sánchez (Mati Castelo, min 83).

XIMNÁSTICA: Dani Sotres; Rasines (Marcos Fernández, min 70), Gándara, Goñi (Lavsamba, min 83), Pol Bassa; Basurto (Chus Ruiz, min 83), Alberto, Josemi (Unai, min 74), Saúl (Edu Bedia, min 74); Tobar e Javi Delgado.

GOL: 1-0, min 53: Kevin.

ÁRBITRO: Omar Álvarez Rodríguez (Castela e León). Amoestou a Marc Lachèvre e a Álex Alfaro polos locais; e a Gándara e a Unai polos visitantes.