Cinco minutos de desconexión condenan ao Liceo na final da Supercopa

TORRE DE MARATHÓN

FEP

O conxunto coruñés, que fixo unha gran primeira parte, perdeu pola mínima ante o Barcelona (3-2)

24 sep 2023 . Actualizado ás 15:09 h.

Cinco minutos de descoido na primeira parte condenaron ao Liceo na final da Supercopa de España, que volveu gañar o Barcelona (3-2), nun encontro no que os coruñeses foron mellores durante moitos minutos, pero que non lles serviu fronte a un conxunto que, cando atopa a mínima debilidade no rival, non perdoa. Pese ao resultado final, a fin de semana do equipo galego debe considerarse moi produtivo, xa que, a pesar da enésima reconstrución, volveu a demostrar que está capacitado para tutear a calquera e, mesmo gañarlle —como ante o Reus nas semifinais—. E fíxoo pondo en pista, durante minutos, un quinteto cuxa media de idade non acada os 22 anos, demostrando que non só hai presente, senón futuro.

Elixido por segundo ano consecutivo como mellor adestrador da OK Liga , o técnico coruñés volveu complicarlle moito a tarefa ao seu homólogo, Edu Castro. Cunha formulación atrevida, que non se agardaban os cataláns, realizou un gran inicio de partido. Aos catro minutos, o Liceo xa tivera dúas ocasións, no stick de Pablo Cancela. E, cando chegou o primeiro gol, no 8, o número de oportunidades claras xa se duplicou. O ímpeto verdibranco foi tal que o seu rival se cargou pronto con faltas, o que condicionou o seu defensa.

Ía mandando o equipo no marcador e na pista, ante un Barcelona que cambiaba constantemente o seu ataque e o seu defensa buscando como frear aos coruñeses.

Era un primeiro tempo de claro dominio, talvez non de posesión, pero si á hora de marcar a que se xogaba. Bóla para o rival, pero rapidez á contra. Ata que houbo unha desconexión de cinco minutos, entre o 17 o 22, na que os cataláns non perdoaron. Un chute afastado de Marc Grau e unha boa xogada que culminou Alabart serviron ao Barcelona para, case sen merecelo, pórse por diante.

Segunda parte

A partir de aí, foron os peores minutos do Liceo, que comezou o segundo tempo sen esa faísca do primeiro. O resultado, un novo tanto cando só transcorreran catro minutos desde a continuación. Con dous de vantaxe, o Barcelona comezou a buscar posesións longas e lentas. Os galegos non corrían perigo, pero tampouco conseguían xeralo. Ambos os equipos gozaron da falta directa que permite a décima cometida polo rival, pero desaproveitárona.

E, tras un tempo morto, a falta de cinco para o final, o Liceo decidiu botar o resto. Sito, que a tivo a tres da conclusión, non perdoou dous minutos despois. Reduciu a un a distancia. Copa retirou ao porteiro da pista e tratou de empatar con superioridade numérica. Non acertaron os seus xogadores e a Supercopa quedoulla o Barcelona. Pero o Liceo gañou en confianza de cara ao comezo da OK Liga , o vindeiro sábado, a partir das seis da tarde no Palacio dos Deportes de Riazor contra o Igualada. Perdeuse unha Supercopa, pero reforzáronse as ideas e, sobre todo, a crenza no grupo.