4-1 | O Deportivo Liceo mantén baixo control ao Lleida

TORRE DE MARATHÓN

César Quian

Cumpriu nun partido que non se pechou ata o final e que recuperaba unha xornada aprazada da OK Liga

26 ene 2022 . Actualizado ás 22:56 h.

Acudiu ao compromiso o Liceo coa intención de dar un golpe amais da mesa ante un rival que se cría directo na clasificación.

Talvez por iso, a primeira metade foi moi Liceo. Arrincou o duelo sen miramientos, a lategazos, contragolpe tras contragolpe. Pero ningún foi capaz de desempatar. Intentou o Lleida pór pausa, pero a electricidade verdibranca impediullo. A partir dese momento, unha decena de minutos que parecían partido e medio, o Liceo activou o martelo pilón ata que Burgaya e Torres asfaltaron a vitoria. Desde o 2-0 ata o descanso, o partido foi verdibranco sen marxe á sorpresa.

Regresou do vestiario o Lleida con ganas de propor pero o equipo coruñés tiña a situación baixo control. Só unha desatención podería dar ás ao rival. E iso foi o que pasou no rebumbio do gol de Cañellas, que impedía deixarse levar pola inercia con trece minutos por diante.

Non se deu por aludido o Liceo, e mantivo baixo control a un Lleida inconformista, e algo bronco, que desperdiciou un penalti a falta de catro minutos. Mesmo aumentou a súa vantaxe con dous goles máis.

Próximo partido

A seguinte cita do equipo verdibranco será o sábado ás oito da tarde no Palacio dos Deportes de Riazor contra o Calafell, co gallo da décimo sexta xornada da OK Liga .

FICHA DO PARTIDO

DEPORTIVO LICEO (4): C. Grau; Dava Torres, M. Grau, À. Rodríguez, R. Dei Benedetto -equipo inicial- César Carballeira, Jordi Burgaya e Fran Torres.

LLEIDA (1): Martí Serra; B. Dei Benedetto, Cañellas, Tomàs e Folguera -equipo inicial-, Oriol Vives, Duch, Selva e Badia.

GOLES: 1-0, min 17: Jordi Burgaya; 2-0, min 21: Dava Torres; 2-1, min 37: Cañellas; 3-1, min 47: Carballeira; 4-1, min 48: Álex Rodríguez.

ÁRBITROS: Díaz Cosme e Mier Sánchez. Mostraron cartón azul a Tomàs, Dava Torres e Folguera. Sinalaron 10 faltas ao Liceo e 8 ao Lleida.

INCIDENCIAS: Partido da décimo cuarta xornada da OK Liga , disputado no Palacio dos Deportes de Riazor. Gardouse un minuto de silencio polo falecemento de Pepa Álvarez, nai do directivo José Luis Huelves.