TORRE DE MARATHÓN

César Quian

O cuarto dobrete do valisoletano non permitiu ao Dépor lograr o seu segundo triunfo local do ano 2019

05 mar 2019 . Actualizado á 00:27 h.

A súa brega, a súa actitude e o seu amor propio son indiscutibles. Incluso nos peores momentos. Pero Quique González conseguiuse quitar ao fin a inquedanza do gol, cun dobrete ante o Alcorcón que, con todo, non serviu ao Deportivo para pór fin á maldición de Riazor neste 2019 de pesadelo.

Despois de empatar tres dos catro partidos disputados como local no que vai de ano, Riazor tiña fame de vitoria. Ademais, o Alcorcón supúñase unha vítima propicia dado o seu nefasto rendemento a domicilio no último tramo de campionato (seis derrotas consecutivas como visitante, as catro máis recentes sen marcar. A última alegría madrileña remóntase a novembro, en Lugo, 0-1 con tanto do exfabrilista Galán).

E non puido empezar peor a cousa. Un penalti, o Alcorcón por diante desde practicamente o inicio, e logo un carrusel de ocasións falladas. Foi aí, na tempestade, cando o infatigable Quique capitaneou a reacción con dous goles, que puideron ser catro. O 1-1 foi de oportunista, de meter a perna no momento adecuado, mentres que pouco despois, antes do descanso, puido facer o segundo cun disparo cruzado que se foi por pouco.

Tras o descanso, seguiuse vendo a un Quique voraz. Incluso permutó a súa posición con Cartabia para fixar ao lateral e protexer a Simón. E rozou o 2-1 cun gran remate desde a frontal que obrigou a Dani Jiménez a facer unha grande intervención. Ao final, o valisoletano tivo o premio á súa insistencia, forzando un penalti que el mesmo transformou. O peor, que non foi suficiente para gañar.

Ante o Alcorcón, Quique González asinou o seu cuarto dobrete da tempada. Antes xa o lograra contra o Granada, o Nàstic e o Oviedo. En total, acumula 13 dianas en Liga e consolídase como o segundo máximo goleador de Segunda División, só superado por Enric Gallego (15), que marchou ao Huesca no mercado invernal. Curiosamente, 10 dos 13 tantos foron na primeira volta, mentres que na segundo, só marcara con anterioridade en Granada.

Tras o empate contra o Alcorcón, o Deportivo terá agora dous novos partidos seguidos en Riazor, para lograr a redención ante a súa afección. Será contra o As Palmas (domingo ás 20 horas) e logo fronte ao Almería (en dúas semanas), coa vitoria administrativa fronte ao Reus polo medio.

Iso si, a pesar de estes catro empates no últimos cinco partidos como local, Riazor despediu ao seu equipo con berros de apoio, recoñecendo o esforzo que demostraron os xogadores.