Nova renda de dous goles desperdiciada fronte ao Levante en 2017/18

TORRE DE MARATHÓN

César Quian

Florin Andone igualou a Gheorghe Hagi como cuarto máximo goleador romanés en Primeira división

27 ene 2018 . Actualizado á 15:48 h.

Sexto partido consecutivo do Deportivo sen gañar, período no que sumou tan só dous puntos, o que lle condenou a permanecer unha semana máis en zona de descenso a Segunda división, esta vez tras ser incapaz de dobregar a un rival directo na loita pola permanencia como o Levante.

Arrincou ben o partido para os galegos grazas ao acerto de Adrián López e o seu 22º gol oficial co Deportivo -quinto neste campionato-, repartidos entre Liga (17) e Copa (5); eses dezasete tantos permiten a Adrián seguir achegándose a Javier Manjarín como futbolista asturiano máis goleador co conxunto branquiazul na máxima categoría, que deixou un rexistro de 19.

Pouco despois, o equipo de Cristóbal atopouse co obstáculo da expulsión de Celso Borges, deixando en inferioridade numérica ao cadro herculino no minuto 35; hai que remontarse ata novembro de 2014 para atopar o último cartón vermello vista por un deportivista tan pronto, cando Hélder Postiga abandonou o terreo de xogo fronte ao Córdoba nO Arcanxo no minuto 29.

A pesar de xogar con dez homes, o equipo coruñés non se encerrou atrás e ao fío do descanso Florin Andone bateu por baixo a Oier Olazábal para establecer o 2-0 no electrónico e igualar ao mítico Gheorghe Hagi como catro máximo goleador da historia de Primeira división nacido en Romanía, con 23 goles (cinco co Córdoba máis dezaoito co Deportivo).

Pero o partido empezóuselle a facer longo ao Deportivo e, do mesmo xeito que lle sucedese no encontro da primeira volta disputado en Valencia, deixou escapar unha vantaxe de dous goles para acabar asinando un definitivo 2-2. A última vez que un equipo da liga desperdiciou dúas vantaxes de dous goles ante un mesmo rival tivo lugar na campaña 2008/09, co Vilarreal como dubidoso protagonista fronte ao Atlético.

No plano individual, cabe sinalar o caso de Guilherme dos Santos, que acadou os 50 partidos en Primeira división como deportivista (10 vitorias, 14 empates e 26 derrotas), así como o empate número 50 de Juanfran Moreno na máxima categoría (45 co Deportivo máis 5 co Betis). Pola súa banda, vimos por primeira vez a Eneko Bóveda coa elástica branquiazul, que se converteu no 459º futbolista en xogar co conxunto coruñés na elite.