Patrocinado porPatrocinado por

Volven as xornadas de Seragro en formato presencial

Maruxa Alfonso Laya
M. Alfonso REDACCIÓN / LA VOZ

GANDERÍA

cedida

A Sociedade Cooperativa Galega organizará este foro entre o 10 e o 11 de novembro para falar de temas como o benestar animal, o aproveitamento de recursos naturais e a posta en valor do leite

01 jun 2022 . Actualizado á 12:37 h.

Tras dous anos de parón debido á pandemia, a Sociedade Cooperativa Galega (Seragro) recuperará o próximo mes de novembro as súas tradicionais xornadas técnicas sobre o vacún de leite. A cita será o 10 e o 11 de novembro no auditorio da facultade de veterinaria de Lugo. A organización agradece o apoio recibido «ano tras ano e que fai posible a preparación e a celebración desta actividade formativa, unha das máis importantes no noso país e que vai destinada a todos: gandeiros, técnicos e profesionais do sector».

O obxectivo destes encontros é o de dar resposta aos retos e debater temas de hoxe en día. O programa das xornadas, aínda que non está concluído do todo, dividirase en tres grandes bloques. No primeiro deles falarase sobre benestar animal e, para iso, contarase con relatores como María Pardo, de Seragro, que falará sobre a influencia do benestar na gandería de leite. Manuel Vidal, pola súa banda, explicará que influencia pode ter a dermatite no benestar das vacas. As outras relatorios versarán sobre as cojeras dos animais, a influencia da mamitis nos índices reprodutivos ou a procura da eficiencia na fase do lactante. Haberá, ademais, unha charla sobre o impacto da pegada de carbono na produción de leite.

En canto ao segundo bloque, que se centrará na posta en valor do aproveitamento dos recursos naturais, falarase das posibilidades da comunidade para producir materias primeiras. «Non é entendible que o 30 % da superficie de Galicia estea abandonada e, ao mesmo tempo, un dos principais problemas das explotacións gandeiras sexa a falta de terra», explican desde a organización. Neste módulo, intervirá Inés Santé, directoral xeral da Axencia Galega de Desenvolvemento Rural (Agader), que dará a coñecer os detalles da Lei de recuperación dá terra agraria. 

A posta en valor do leite como alimento centrará o terceiro bloque, no que intervirán profesionais da saúde, do sector e un influencer que aínda está por confirmar.