Lo sentimos, no hemos podido atender su petición.

Marqués de Vizhoja presenta os seus curmáns espumosos de Rías Baixas

Somos Agro REDACCIÓN / LA VOZ

AGRICULTURA

Cedida

Torre A Moreira e Señor dá Folla Verde reflicten a esencia atlántica con método tradicional, aseguran na adega

24 jul 2025 . Actualizado á 09:44 h.

Adegas Marqués de Vizhoja presentou os seus dous primeiros espumosos con denominación de orixen Rías Baixas, elaborados mediante o método tradicional champenoise. As novas referencias, Torre A Moreira Brut Nature (colleita 2016) e Señor dá Folla Verde Brut Nature (colleita 2017), representan un novo paso na traxectoria desta adega galega con máis de catro décadas de experiencia.

Ambos os espumosos foron elaborados con variedades autóctonas do val de Ou Tea. Torre A Moreira, 100% Albariño procedente da leira A Moreira, pasou 17 meses sobre leas e 38 meses en rima. Pola súa banda, Señor dá Folla Verde combina Albariño (70%), Treixadura (15%) e Loureira (15%), con 5 meses sobre leas e 38 meses en rima.

«Este proxecto representa unha aposta decidida pola innovación e a diversificación da nosa proposta enolóxica», sinalou Javier Peláez, director técnico e copropietario da adega. «Quixemos trasladar a estes espumosos toda a personalidade atlántica que caracteriza os nosos viños, mantendo ademais o respecto polas variedades autóctonas».

Os novos espumosos destacan pola súa elegancia e estrutura. Torre A Moreira presenta un perfil mineral cun final longo, mentres que Señor dá Folla Verde ofrece unha complexidade aromática derivada da combinación varietal típica de Rías Baixas. Ambas as referencias producíronse en edicións limitadas: 2.474 botellas de Torre A Moreira e 2.619 de Señor dá Folla Verde, en liña coa filosofía de calidade da adega. Xa dispoñibles para a venda na web da adega, establecementos especializados e restauración, estes produtos reforzan a aposta de Adegas Marqués de Vizhoja pola singularidade do territorio galego e a súa tradición vitivinícola.