Verín celebra a Feira do Viño de Monterrei con 19 adegas e un sistema de pago cashless

Maruxa Alfonso Laya
m. alfonso REDACCIÓN / LA VOZ

AGRICULTURA

MIGUEL VILLAR

O evento terá lugar do 8 ao 10 de agostoen a praza da Alameda e contará unha variada oferta de catas, showcookings, concertos e actividades para todos os públicos

08 jul 2025 . Actualizado á 09:43 h.

A vila de Verín celebrará do 8 ao 10 de agosto unha nova edición da Feira do Viño de Monterrei, unha cita consolidada como o principal escaparate dos viños desta denominación de orixe. O evento reunirá a 19 adegas, nunha feira que volve celebrarse na praza da Alameda e que inclúe degustacións, gastronomía, actividades culturais e actuacións musicais. Así o anunciaron na presentación oficial o alcalde de Verín, Gerardo Seoane; o presidente do Consello Regulador dá D.Ou. Monterrei, Manuel Vázquez; e a concelleira de Turismo, Cultura e Festexos, Samanta Barreira. «Contaremos co mesmo número de adegas que na anterior edición, o que reflicte o gran apoio do sector a esta cita vitivinícola tan importante para a nosa comarca», declarou Manuel Vázquez.

O recinto feiral abrirá as súas portas o venres 8 de agosto de 20:00 a 24:00 h (venda anticipada desde a 19:00 h); o sábado 9 de 12:30 a 14:30 h e de 19:30 a 01:00 h; e o domingo 10 de 12:30 a 14:30 h e de 19:30 a 24:00 h. O prezo mantense: 2 euros por cada degustación e outros 2 euros pola copa personalizada da denominación de orixe. Este ano, como novidade, incorpórase un sistema de pago cashless mediante pulseiras recargables, que poderán obterse nas casetas do consello regulador e recargarse no propio recinto.

A inauguración oficial terá lugar o venres 8 de agosto á 20:00 h na praza García Barbón. Previamente, á 18:30 h, celebrarase na Igrexa Parroquial de Verín o acto de imposición de medallas da Confraría dúas Viños de Monterrei, retomando así esta tradición vinculada á feira. O alcalde de Verín destacou a importancia do evento para a economía e a imaxe do municipio: «A Feira do Viño de Monterrei é un escaparate excepcional do que somos capaces de ofrecer: calidade, tradición e modernidade. Ao longo destes días, Verín convértese nun referente do turismo enogastronómico, favorecendo o comercio local, o sector hostaleiro e a imaxe do noso territorio como destino de referencia en Galicia».

Catas e showcookings

A programación inclúe catas e showcookings destinados ao público adulto. O sábado 9 de agosto á unha da tarde, Juanjo Figueroa, presidente da Asociación Galega de Catadoras (AGASU) e rostro da campaña «Non lle deas máis voltas», ofrecerá a cata titulada Monterrei, sorbos de historia e tendencia. Ese mesmo día, á 20:00 h, terá lugar a actividade Come, bebe e aprende do mellor xeito, coa participación da chef Begoña Vázquez (Premio Mellor Cociñeiro Galego 2024), Miguel López (director técnico do consello regulador) e José Manuel Salgado (profesor do CMUS Verín).

O domingo 10, á 13:00 h, Xuliana Picarelli, catadora do restaurante Maruja Limón (1 estrela Michelin e 2 soles Repsol), dirixirá unha cata maridada baixo o título Monterrei: Frescura Atlántica, Carácter Continental, con produtos de Experiencias de Calidade de Galicia. Cada unha destas actividades ten un custo de 10 euros e prazas limitadas, polo que se require inscrición previa.

Para o público infantil, están previstos xogos populares o sábado 9 e domingo 10 de agosto, en horario de 20:00 a 22:00 h, no parque da Alameda.

No apartado musical, o venres 8 actuará Guadi Galego, que presentará o seu espectáculo Síntese Horizonte. O sábado 9 será a quenda de Xabier Díaz e as Adufeiras de Salitre, con repertorio baseado no seu disco Axúdame a sentir . O peche musical correrá a cargo de Mondra, que actuará o domingo 10  co seu espectáculo De Rolda, galardoado cos premios Martín Códax ao Mellor Álbum de Electrónica (2024) e Mestre Mateo ao Mellor Videoclip (2025).

As 19 adegas que participarán nesta edición da festa son: Ladairo, Gargalo, Adega Valderello, Crego e Monaguillo, Quinta do Buble, Terras do Cigarrón, Triay, Adega Tapias Mariñán, 3 Mentiras, Vía Arxéntea, Abeledos, Setembro, Adega Franco Basalo, Adegas Daniel Fernández, Adega Trasdovento, Quinta Soutullo, Manuel Vázquez Losada, Serra de Alén e Ramón Bigotes. Os postos gastronómicos, un máis que na edición anterior, estarán representados por: Panadería Roscas, Cárnicas de Feces, Xamóns Don Francisco, Queixeria Gaia, Matilde Waffles e Gelados, Alacena-Puebla de Sanabria, Cen por Cel, Conservas Regiomare, Xavier dúas Leitões e Casa do Polbo.

A organización agradeceu a colaboración de entidades como a Xunta de Galicia, a Deputación de Ourense, Inorde, o Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación e o Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural (FEADER).