Golearon Calo e Flavia na Primeira Galicia, o Negreira achégase ao ascenso e o Boimorto está máis próximo á promoción

NEGREIRA

FORXÁN

Ordes e Flavia fixeron táboas a domicilio, nunha xornada de Primeira Galicia na que perderon Bertamiráns e Tordoia

27 mares 2024 . Actualizado ás 18:18 h.

O Negreira, tras os tropezos de Puebla e Cordeiro, achégase ao ascenso tras consumirse 27 das 34 xornadas de liga na Primeira Galicia. O conxunto rojillo encabeza o grupo segundo con seis puntos máis que o Puebla , que empatou (1-1) no campo do Baio, e o Cordeiro, que igualou sen goles (0-0) en casa contra o Esteirana.

O maior protagonismo nesta data foi para o Calo, que lle fixo un sete (7-2) ao Fisterra en Rebordelo, e para Flavia, que goleou (5-1) ao Bertamiráns. No grupo primeiro, o Boimorto está situado na cuarta praza, con 47 puntos, os mesmos que o Carral, que é terceiro. O Boimorto superou ao Lóstrego (2-0) no Carballal.

No grupo segundo, o Negreira segue co seu paso firme cara á categoría superior, aínda que esta vez tardou máis dunha hora en dobregar ao Dumbría no García Calvo. O único tanto do encontro foi obra do defensa Brais López, no minuto 64.

A nota negativa protagonizouna o Tordoia, que foi sorprendido no Manuel Juncal polo San Lorenzo (1-4), resultado que lle afasta da promoción. Adiantouse o colectivo visitante aos oito minutos e o pichichi Alberto Fraga, que xa suma 19 tantos, non puido igualar ata iniciado o segundo período. Logo, na recta final do duelo goleou o San Lorenzo, nun partido no que foron expulsados antes do 1-4 Os locais, Dubra e Estévez.

Dúas goleadas

A goleada do día asinouna o Calo, cun contundente 7-2 ao Fisterra. Marcaron para os locais Eloy, o primeiro, Adrián García (2), Boada, Paulo Salgueiro, Sergio López e Marcos Mella.

O outro recital ofensivo protagonizouno o Flavia, que lle endosou un claro 5-1 ao Bertamiráns. Os cinco primeiros goles da tarde foron para os de casa. Anotaron David Calvo, o primeiro aos 23 minutos, Jorge Rama, Damián Otero (2) e Óscar Alonso. Damián Otero xa suma 17. O gol da honra visitante levou a firma de Fabricio Lopes, no minuto 73.

Mentres, o Praíña fixo táboas no campo do Estrada (2-2). Pedro Leis rexistrou o 1-1, no 45, e Martín Pereira estableceu o 1-2, no 48. Ao Praíña escapóuselle a vitoria no minuto 86.

Grupo primeiro

No grupo primeiro, o Boimorto segue en refacho. Venceu ao Lóstrego (2-0) e ocupa a cuarta posición cos mesmos puntos que o Carral, equipo que marca a promoción de ascenso. O primeiro tanto foi obra de Adrián Rial, no minuto 35. No 64, o pichichi do grupo, Iván García, sentenciou o encontro e logrou o seu gol número 16 do presente curso.

Entre tanto, ao Ordes escapóuselle a vitoria no minuto 90. Samuel Fariñas marcou para os visitantes no 23. No 90, Florín asinou as táboas para o Cedeira (1-1). O Ordes é sexto na táboa, a sete puntos do play off.