O Negreira esnaquiza ao Praíña con cinco goles de Gonzalo Suárez, que se converte no pichichi do grupo segundo con Alberto Freire (0-7)

Ignacio Javier Calvo Ríos
NASO CALVO LA VOZ / SANTIAGO

BOIMORTO

PSC

Flavia, Tordoia, Boimorto e Ordes afástanse da promoción de ascenso na Primeira Galicia

19 feb 2024 . Actualizado ás 20:59 h.

A xornada 22 da Primeira Galicia contou cun protagonista especial. O negreirés Gonzalo Suárez asinou cinco dos sete tantos do seu equipo, acadando no pichichi a Alberto Fraga, do Tordoia. Ambos suman 16 dianas.

O centrocampista, que acumula nove tempadas de rojillo, cumpre a terceira da súa segunda etapa no club, despois de militar durante seis cursos no Dubra. O Negreira goleou sen piedade ao Praíña (0-7). Gonzalo Suárez marcou o primeiro aos dez minutos. Completaron a goleada Joseph e Juan de Selia.

Con esta vitoria a domicilio, o Negreira mantén a distancia coas súas máis inmediatos perseguidores, Puebla e Cordeiro, que tamén lograron o triunfo. Seis puntos separan ao conxunto que prepara Adrián Vázquez, xa con 83 goles a favor, do Puebla .

Mentres o Negreira mantén a súa marcha intratable á fronte do grupo, Flavia e Tordoia deron un paso atrás nas súas aspiracións. Afástanse da promoción de ascenso. O Flavia perdeu no Souto (1-3) ante o Cordeiro, terceiro clasificado, do que agora lle separan catro puntos. López adiantou aos visitantes e antes de descanso igualou Damián Otero, que anotou o seu gol número 14 da tempada. Na segunda parte, con tantos de Kevin e García, o Cordeiro levou os tres puntos de Padrón.

Pola súa banda, o Tordoia, tamén a catro puntos da promoción, non puido pasar do empate no campo municipal de Bertamiráns (1-1). Aos 62 minutos, o pichichi Alberto Fraga (16 tantos) adiantou ao Tordoia. A cinco do final, o defensa David González asinou as táboas.

Tampouco puido pasar do empate o Calo. Adiantouse no marcador á media hora cun gol do defensa Martín Pérez. No arranque do segundo período, o Valiño estableceu o empate (1-1). O Calo segue en descenso.

Empates de Boimorto e Ordes

No grupo primeiro, Boimorto e Ordes prolongan a súa respectiva crise. O Boimorto non pasou da igualada no campo do Narón (1-1) e o Ordes deixou escapar dous puntos do municipal de Vista Alegre fronte ao Olímpico (2-2).

No Cadaval, Méndez adiantou ao Narón na primeira parte. Á hora de xogo, Jorge García asinou o tanto do Boimorto, que leva catro xornadas sen gañar (dúas de doce puntos).

Peor serie sostén o Ordes, que igualou en casa fronte ao Olímpico (2-2) e contabiliza seis datas sen gañar. A súa última vitoria foi na xornada 16, en Vista Alegre fronte ao Orillamar, en decembro. No 2024, máis nada que subiu á súa conta dúas dos dezaoito puntos disputados (dous empates, catro derrotas, cinco goles a favor e trece en contra). Ante o Olímpico, o Ordes tivo que empatar dúas veces o partido. O defensor Brais Bouzas converteu o 1-1, no 42, e o atacante Suso Latexe, no 85, o 2-2 definitivo.