«Non é vida de rico, pero pásase ben rico»: Camilo e Evaluna, ceando tortilla e pementos nun dos asadores máis populares de Sanxenxo

SANXENXO

Estiveron coas súas fillas e amigos no Rosendo, onde en cada quenda hai uns 200 comensais, e degustaron boa parte da carta. O día anterior, o cantante pedira que no cáterin houbese roxóns
23 ago 2025 . Actualizado á 11:55 h.«Non é vida de rico, pero pásase ben rico»... di o retrouso dunha das cancións que lle deron fama mundial ao cantante colombiano Camilo. E o intérprete e a súa muller, a tamén cantante Evaluna, deben tomarse a vida ao pé da súa letra. Ambos estiveron en Sanxenxo, onde el actuou no marco do festival Costa Feira. E, unha vez cumprido o seu compromiso profesional, non buscaron un lugar exclusivo só apto para grandes petos, senón que reservaron para cear nun dos asadores máis populares do municipio: o Rosendo. Ata alí fóronse para degustar desde polbo a tortilla de patacas con pementos de Padrón. E alí demostraron «que son encantadores», tal e como manifesta Santi Moldes, o xerente do local, que mostra con orgullo a fotografía que se fixeron el e Ana, a súa muller, con Camilo e Evaluna.
O asador Rosendo, un deses sitios que se enche ata a bandeira todos os días, tanto polo seu bo facer na cociña como pola enorme área de entretemento infantil que ten, está a encargarse de levar o cáterin aos artistas do Festival Costa Feira, unha iniciativa musical pola que este verán pasaron Leiva, Sebastián Yatra, Manu Carrasco ou Guitarricadelafuente. Tamén Camilo, que foi un dos poucos que pediu algo especial para levar á boca: acompañando ás milanesas de tenreira e os pitos asados que lle ían a servir, solicitou que lle levasen tamén roxóns. Debeu de gustarlle o que lle enviaron, xa que alguén da súa compaña acabou chamando ao Rosendo para reservar unha cea para este último mércores, un día despois do concerto. Pediron sitio para doce persoas: Camilo, Evaluna, as súas fillas e amigos.
Santi Moldes, que traballou durante moitos anos no Rosendo e hai uns meses colleu a xerencia ao xubilarse os seus xefes, sinala que tras recibir a reserva puxéronse a organizalo todo para que os cantantes, os seus fillos e os demais comensais puidesen gozar dunha cea tranquila. «Tiñamos claro que había que pór un reservado porque senón ía ser unha tolemia... fixémolo de tal forma que chegaron, cearon e non os viu ninguén», indica.

Os cantantes, a súa familia e amigos probaron unha boa parte da carta do restaurante: desde tostas de polbo a tortilla de patacas, pementos de Padrón, secreto e croca. Ao parecer, gustoulles todo, pero sobre todo os pementos de Padrón. E, mostrándose totalmente afables, fixéronse fotos cos responsables e traballadores do restaurante.
É a segunda vez neste verán na que o asador Rosendo senta nas súas mesas a algún cantante famoso. Porque, días antes de que acudise Camilo, tamén estivo alí Don Patricio, que do mesmo xeito que o intérprete colombiano aproveitou o seu paso polo Costa Feira para deixarse caer por este restaurante. Neste caso, reservou de incógnito, é dicir, os responsables do Rosendo non sabían que acudiría: «Sentou como un cliente máis, o que pasa é que moitos dos comensais recoñecéronlle e pedíronlle fotos e autógrafos», sinala Santi Moldes.
Lugar fetiche do veraneo, Sanxenxo está tamén facéndose un oco como punto de encontro de cantantes e rostros coñecidos nos seus restaurantes. Hai que lembrar que a principios de verán estivo Jennifer Lopez ceando no asador Ou Xesteira.