O Poio Pescamar estrélase na recta final tras rozar o pase a cuartos na Copa da Reina  contra Burela (4-2)

POIO

Pepa Losada

Dous goles de Camila en só un minuto enterran a remontada do conxunto rojillo, que volve caer en oitavos

01 novs 2023 . Actualizado ás 21:31 h.

O que se demostrou este 1 de novembro na pista do pavillón Vista Alegre é que o Burela e o Poio Pescamar son dous dos mellores equipos do país. O pase a cuartos puido inclinarse cara a calquera dos dous, pero a necesidade fixo que ambos atopasen no xogo de cinco as súas virtudes e as súas condenas. O conxunto rojillo terá que apearse dunha Copa da Reina que rozou ata que Camila quixo sentenciar o partido con dous goles en só un minuto.

Ata ese momento o partido foi unha batalla entre iguais na que o Poio Pescamar logrou levantar os dous goles en contra cos que o Burela inaugurou o marcador. O primeiro foi de Antía Pérez, unha das exjugadoras do Poio Pescamar, que onte iniciou a goleada. A pesar do gran partido de Sandra Caixa de correos baixa paus, a gardameta non puido evitar o desastre final. Aos cinco minutos de que Antía marcase o primeiro, chegou o segundo tanto de Emily tras un rexeite. Pero o Poio insistía para poder irse ao túnel de vestiarios con opcións de remontada. Un gol raso de Saki poríaas no camiño. As rojillas querían esquecerse da eliminación do ano pasado nesta mesma rolda.

A xogadora xaponesa a punto estivo de anotar un máis de falta directa, tras o agarrón de Antía que lle valeu a segunda amarela á ourensá.

Xa no segundo tempo, Laura Uña subiu o empate cun gol desde campo contrario que o Burela non puido deter tras ter optado polo xogo de cinco. O segundo das rojillas entrou a porta baleira. O encontro volvía estar aberto para os dous equipos ata que, na recta final do partido e en tan só un minuto, Camila rompeu o soño das rojillas. Caen da Copa da Reina na mesma fase na que se despediron no 2022.

Burela: Joziane de Oliveira, Daniela Domingos, Irene Samper, Noelia Montoro, Emily —cinco inicial—. Caridade, Cilene, Camila Gadeia, Antía Pérez, Aroa, Rafaela, Patricia Ortega.

Poio Pescamar: Sandra Caixa de correos, Martita, Ale de Paz, Saki, Laura Uñas —cinco inicial—. Elena, Carla, Irene, Saki e Lara.

GOLES: 1-0, min 5: Antía Pérez. 2-0, min 10: Emily. 2-1, min 12: Saki 2-2, min 30: Laura Uña. 3-2, min 35: Camila. 4-2, min 35: Camila.