A. Dávila PONTEVEDRA LA VOZ

PONTEVEDRA

Os brancos pechan a primeira volta cunha única derrota

19 ene 2020 . Actualizado ás 05:00 h.

Emocionante partido de balonmán o que ofreceron onte Cisne Colexio Os Salgueiros e Bordils. O equipo branco estivo máis acertado nunha tarde de pouco brillo defensivo e apuntouse unha vitoria (32-29) coa que pecha a súa histórica primeira volta.

Os afeccionados divertíronse de xeito abondo desde o minuto uno de partido. Cisne e Bordils destapáronse como dúas máquinas de anotar, ofrecendo un partido de idas e vindas moi intenso e cun ritmo de anotación altísimo. As alternancias no marcador foron constantes durante boa parte do partido e o encontro non se desequilibrou ata pouco antes do descanso. Jabato decidiu deter o xogo con 23 minutos cumpridos para aleccionar aos seus e as súas indicacións resultaron providenciales. Cun parcial de 5-0, o Cisne conseguiu a súa primeira gran vantaxe do encontro (17-13).

Isto non engurrou a un valente Bordils ao que lle abondaron cinco minutos da segunda parte para volver establecer as táboas (19-19) grazas ao acerto de Canyigueral e os Reixach. Unha nova intervención de Jabato, pedindo tempo morto co seu equipo un gol por baixo, volveu resultar decisiva para que o Cisne, esta vez grazas a un parcial de 4-0, voltease de novo as cousas.

A partir de aí os locais xa non volverían facer concesións. Cun Bordils envorcado, os brancos respondían con gol a cada ataque visitante. Dúas boas defensas nos máis que emocionantes últimos minutos, resultaron decisivas para que o marcador non guindase un resultado tan apertado como o que realmente foi o partido de onte.