Jacobo Senín, con su Nova Proto en la Subida a Vilar de Barrio.
Jacobo Senín, co seu Nova Proto na Subida a Vilar de Barrio. FGA

O piloto de Cuntis, xa campión galego, dominou e Abraham Vázquez foi segundo

25 sep 2023 . Actualizado á 05:00 h.

Jacobo Senín venceu na segunda Subida a Vilar de Barrio, que esta vez puntuou para o Campionato de Galicia de Montaña, como penúltima proba do calendario. A bordo do seu Nova Proto, o piloto de Cuntis foi o máis rápido en Vilar de Barrio e marcou a marca da proba, cun rexistro de 1.57,058 no rápido trazado ourensán na segunda manga do sábado.

Senín, que gañou todas as citas do campionato galego, é matematicamente campión. En Vilar de Barrio, a emoción puxérona Abraham Vázquez e Pablo Rey na loita polo resto dos postos do podio. Finalmente, foi segundo o celanovés, co Fórmula Dicode, a 26,3 segundos do gañador, e terceiro Rey, co Formula SMB, a 26,5 segundos.

En carrozados, impúxose con autoridade Jorge Pérez Alonso, co Porsche 991 GT3 Cup. O segundo posto foi para Juan José Couceiro e o terceiro, para Javier Carballo.

Beni Porto foi o gañador en car cros clase 9 e seguiulle Giovanne Iglesias. En regularidade, triunfaron de novo Miguel Ángel e Manuel Ángel Díaz. Segundo foi Sito Cabral e terceiro, José Manuel Quintas.