Traballa en Coren, ten a súa propia hamburguesería e está a piques de crear a súa propia marca con menos de 35 anos

María Doallo Freire
María Doallo OURENSE

RIBADAVIA

Gabriel posa con una de las hamburguesas de The Boot, en Ribadavia
Gabriel posa cunha das hamburguesas de The Boot, en Ribadavia Santi M. Amil

Gabriel Alonso acaba de lanzar no seu local, The Boot, en Ribadavia, unha pequena carta de «smash burgers» ao máis puro estilo americano

26 mares 2024 . Actualizado ás 05:00 h.

Gabriel Alonso (Carballeda de Avia, 1989) é unha persoa inconformista e inqueda. Empezou a traballar en Coren ao rematar a ESO e case vinte anos máis tarde aínda segue alí. Pero non é a súa única ocupación. Chegou a ser concelleiro en Carballeda de Avia. Cursou varias formacións de carpintería polas tardes e, mentres tanto, empezou a interesarse pola hostalería. «Quería inverter os meus aforros nun negocio propio, así que montei a cafetería The Boot, en Ribadavia, no 2019», conta. «Queriamos algo diferente, que fose comercial e bonito», engade. No 2022 quixo traspasalo e cambiar de proxecto, pero non o conseguiu. «Puxemos o cartel pero no último momento, animado polos amigos e clientes, decidín botar un aniño máis», explica. O que pasou foi que nesa marxe de tempo, ocorréuselle unha idea de negocio máis grande aínda. «Fixen un plan de empresa e apostei polas hamburguesas. No 2023 reformei o local por completo e agora acabamos de presentar o produto», di Gabriel. Trátase de smash burgers, esa versión das clásicas americanas que levan dobre carne esmagada contra o ferro, o que dá como resultado unhas hamburguesas saborosas pero crujientes. «Son tres ingredientes básicos, da mellor calidade, aos que apenas hai que sumarlles nada máis: pan brioche, cunha porcentaxe moi alta de manteiga; carne de vacún; e queixo chédar», resume este emprendedor do Ribeiro.

«Rapidez, calidade e sencillez son as claves do meu negocio», asegura. De feito Gabriel afirma que, desde que os camareiros toman a comanda, a hamburguesa tarda preto de dez minutos en estar servida. Á opción clásica, súmanselle outras sete versións. «A que máis se vende é a que leva crema de trufa. Tamén a temos con salsa barbacoa ou con ensalada, entre outras», di. En The Boot poden compartirse tres primeiros. Antes de fincarlle o dente á hamburguesa é posible degustar uns aros de cebola crujientes, uns nuggets de pito (dos que tamén teñen unha opción vegana) ou unhas patacas con beicon e cebola frita. «Comezamos este mes e a verdade é que a acollida está sendo moitísimo mellor do que nos agardabamos», afirma Gabriel, xa ten claro cal é o seguinte paso. «A miña intención é crear unha marca propia de hamburguesas, abrir novos locais e tamén traballar con foodtruck (camión de comida) en distintos festivais», conclúe.

Por agora, gozar da súa proposta 100 % americanas é posible en Ribadavia. The Boot abre todos os días de oito da mañá a once e media da noite, pero funciona como hamburguesería só as noites de venres, sábados e domingos.