La Voz REDACCIÓN / LA VOZ

MUÍÑOS

Judith Fraiz, en lo más alto del podio de la categoría K1 infantil B.
Judith Fraiz, no máis alto do podio da categoría K1 infantil B.

Manuela Lastra, Judith Fraiz e Elena Justo gañaron o ouro nas súas divisións e Martín Feijoo, a prata

31 mar 2024 . Actualizado á 17:46 h.

Tres medallas de ouro e unha de prata. Ese foi o brutal botín que catapultó ao CP Altruán Ribadeo ao segundo posto entre os clubs máis laureados no Campionato Galego infantil de piragüismo de K1 e C1 3.000 metros celebrado esta fin de semana en Muíños, en Ourense. Só o Club de Mar Ría de Aldán-Gandón, con oito podios, superou á entidade mariñá, que ademais rematou oitava con 1.251 puntos na clasificación xeral. O CP Viveiro Ou Hotel, pola súa banda, acabou no lugar 25 entre os 39 conxuntos en liza.

Manuela Lastra Castillo impúxose con autoridade na división K1 infantil A, mentres que a súa compañeira no equipo ribadense Judith Fraiz Carreira fixo o propio no K1 infantil B. Mentres, Elena Justo Carballeira coroouse na categoría infantil A de paracanoe, e Martín Feijoo Iglesias foi segundo no K1 infantil B masculino, só por detrás de Gael Sánchez, do Club Confraría Pescadores Portonovo.

O Altruán ribadense presentou en total a 12 deportistas ao certame celebrado en Muíños. Ademais dos catro que gañaron medallas, Iván Fernández Rodríguez rematou sétimo, Martín García Díaz, vixésimo noveno e Iván Fernández Sampayo, trixésimo primeiro na competición de K1 homes infantil A; Anxo Fernández Balsa foi décimo cuarto e Pedro Moirón Soto, vixésimo segundo no K1 infantil B; e Daniela Fernández Martínez conseguiu oitava praza, Sabela Cereijo Maseda, a décimo quinta, e Iciar Barcia Iglesias, a vixésimo sexta en K1 infantil A.

CP Viveiro Ou Hotel

Pola súa banda, o CP Viveiro Ou Hotel mandou catro representantes ao certame autonómico infantil disputado en Muíños. O canoísta Juan Míguez Vázquez acadou a súa mellor posición co sétimo lugar no C1 infantil A. Ademais, Lola Martínez Martínez foi décimo quinta no K1 infantil A; Daniel Martínez Cociña, vixésimo cuarto no K1 infantil A; e Lucía Orbe Otero sufriu un envorcado na súa piragua e tivo que abandonar a competición de K1 infantil A.