A VDE Ourense encarrila o seu obxectivo (4-0)

Yelco fue de los más incisivos de los ourensanistas
Yelco foi dos máis incisivos dos ourensanistas Santi M. Amil

Unha goleada ao Pontevedra B deixa aos do Couto a un paso da promoción

01 may 2024 . Actualizado á 23:34 h.

Non foi o mellor partido da VDE Ourense neste curso, pero a pugna ante o Pontevedra B ía de gañar e fixérono nunha segunda parte con maior frescura no seu fútbol: 4-0. Unha vitoria o vindeiro domingo aseguraría o billete para a promoción de ascenso.

A escuadra de Borja Fernández saíu disposta a resolver o partido pola vía rápida, pero mostrouse imprecisa. Yelco Alfaya foi o primeiro que se animou a xutar, ao fío do primeiro cuarto de hora e Pedro Ares repeleu a córner. Desde a esquina insistiu Santi Prado. O asedio continuou con escasa profundidade ourensanista e outra vez foi Yelco o que se atreveu, pero o coiro fóiselle arriba.

O filial pontevedrés comezou a ensinar os dentes nos minutos previos ao descanso, cando se librou da frouxa presión local. Berni cruzou desde a dereita e Jaichenko non chegou por pouco/pouo. Tampouco definiu ben Iker Arango un catro para catro. Hugo Padín atopouse con Cobo antes da última arrancada local, con opcións para De Prado e Yelco.

No segundo acto, Berni intimidou cun rexeite que desviou Cobo e o porteiro lanzou en longo para que Yelco prolongase a Luismi e este abrise o marcador. A entrada de Alberto Nóvoa e Matovu engadiu máis aire e un claro penalti de Pablo Arnosi a Luismi liquidou a contenda. Yelco Alfaya non fallou desde os once metros.

Con vento a favor, os recentemente incorporados Alberto e Víctor Matovu afectaron nun rival con só tres recambios no seu banco. Foi o lateral o que aproveitou o servizo do seu compañeiro para o 3-0 e outro que saltaba desde o banco, Álex Fernández, redondeou o triunfo.

VDE OURENSE (4): Álex Cobo, De Prado (Matovu, min 56), Lucas Puime, Labrada, Varo, Parrilla (Alberto, min 56), Champi (Samu Pardo, min 70), Jesús, Luismi (David Rojo, min 76), Yelco Alfaya e Antón Guisande (Álex Fernández, min 76).

PAIOSACO (0):  Pedro Ares, Álex Pacheco, Arnosi, Jar, Abal, Santi (Toño Otero, min 70), Jaichenko (Víctor Casais, min 63), Hugo Padín, Iker Arango, Berni e Fran López (Balea, min 75).

GOLES: 1-0, min 56: Luismi; 2-0, min 68: Yelco Alfaya, de penalti; 3-0, min 72: Matovu; 4-0, min 86: Álex Fernández.

ÁRBITRO: Méndez López, de Lugo.