O Antela deu outro novo golpe e venceu a domicilio ao Portonovo (2-4)

Sidibe sigue ofreciendo un buen rendimiento al Antela
Sidibe segue ofrecendo un bo rendemento ao Antela Santi M. Amil

Barco e Arnoia completaron o triplete de vitorias

25 mares 2024 . Actualizado ás 05:00 h.

A sesión dominical da Preferente Sur foi excelente para un tridente ourensán que levou o pleno de vitorias, comezando pola convincente actuación do Antela en Portonovo: 2-4. O partido comezou cunha primeira parte de control visitante e un dobrete de Sidibe, que con todo recortaron os de casa cun gol en propia meta de Noel. Aínda así, os de Xinzo remataron a faena á volta de vestiarios con dúas dianas de Pedro e David, renda que recortou Eloy xa sen tempo.

Tamén gañou como visitante un Atlético Arnoia que mantivo o tipo no campo do apremado Alertanavia: 0-1. Os ribeiraos mostráronse sólidos en defensa no tramo inicial e adiantáronse á media hora cun gol de Kike. O partido non foi fluído en ataque, aínda que os visitantes puideron ampliar a súa conta, aproveitando os espazos dun rival obrigado a arriscar, pero sen recursos para darlle un xiro ao encontro.

O terceiro duelo da tarde dominical con presenza ourensá foi o de Calabagueiros, cun Barco obrigado a mostrarse forte en casa ante un conxunto sempre combativo como o Atios, ao que dobregou 1-0. O gol de Óscar Cruz ao fío da media hora encarrilou a contenda, que se mantivo moi aberta polo curto do marcador, xa que os valdeorreses non remataron de sentenciar a contenda e os porriñeses buscaron ata os últimos instantes un tanto que nivelase a forzas.

O cadro de persoal da Arnoia foi o que máis rendibilizou a vitoria, escalando ata a novena praza con 36 puntos. A só tres está o Antela, que con todo é o décimo cuarto nese rifado grupo, xusto por diante dun Barco que suma 32, escapándose xa a dez da franxa dos tres últimos.

Descenso

Nesa zona delicada da clasificación quedaron o Velle e o Allariz, que tampouco esta vez souberon sacar réditos dos seus partidos da xornada sabatina.

Os do Monte dá Aira víronllas cunha Cultural Areas con máis argumentos en ataque durante os primeiros compases. O xogo foise nivelando, pero o 0-0 finais non serviu de moito a un Velle que foi crecendo ao longo do choque e mesmo contou con boas oportunidades no último tramo do enfrontamento.

En Allariz tampouco foi unha boa tarde a dos locais, que caeron ante o Valadares: 0-2. O duelo estaba igualado na súa primeira parte e a expulsión de Pablo Vilariño parecía achandar o camiño dos locais, que con todo encaixaron dous goles na segunda metade e non foron capaces de aproveitar as súas ocasións.