Rubén Lamelas volvió a ver puerta en el bando ribeirao
Rubén Lamelas volveu ver porta no bando ribeirao Santi M. Amil

Reveses dolorosos na xornada do Velle e o Allariz

18 mares 2024 . Actualizado ás 05:00 h.

Unha xornada con tres vitorias é das mellores da representación ourensá na Preferente Sur, que sitúa a cargo de o seu particular pelotón ao Atlético Arnoia, ao Antela e ao Barco, coa intención de deixar atrás os postos de descenso canto antes e pasar por unha recta final da tempada sen abafos.

Os do Ribeiro déronlle unha alegría aos seus seguidores, impóndose ao Xuvenil de Ponteareas, que tropezou na Queixeira (3-1). Rubén Lamelas abriu moi pronto o marcador para os de casa, engadindo pegada ao seu traballo en tarefas de contención. Aarón logrou meter ao seu equipo de novo no partido, cunha igualada que volveu desfacerse ao fío da media hora, grazas a un gol de Rubén Gullón en propia meta. Á volta de vestiarios, a anotación de Rubén Arce serviu para que os locais lograsen un colchón máis tranquilizador, que defenderon ben.

Tamén se está mostrando fiable en casa un Antela que esta vez dobregou na Moreira a un clásico como o Porriño Industrial (3-1). Tamén neste caso cobraron rápida vantaxe os anfitrións, posto que Pedro marcou aos seis minutos, mantendo os de Óscar Sabucedo esa renda ata a segunda metade. Tras a continuación foron os visitantes os que anotaron por medio de Marcos Fontán. Volveron á carga os antelanos e Jony adiantou de novo aos albinegros, nun tramo decisivo que culminou Adrián Lorenzo.

O terceiro triunfo foi o do Barco na súa visita á Cultural Areas, onde se impuxo con solvencia: 0-2. E iso que a pugna se mantivo aberta ata a súa alongue. O cazagoles Javi Pazos puxo o seu selo para decantar o marcador dun partido que parecía chamado ao cerocerismo. Ante o intento dos locais de replicar, Kaelig sentenciou a continuación.

Derrotas

No outro polo da xornada, o Velle e o Allariz pechan a táboa clasificatoria tras senllas derrotas. Os primeiros picaron na visita ao Ribadumia (3-0). O gol de Mateo ao fío do descanso fixo dano aos ourensáns, que encaixaron dous tantos máis na segunda parte, cando acertaron Cheri e Dieguito, sen poder de reacción para darlle un xiro á confrontación.

Para rematar, os allaricenses caeron na súa viaxe a Atios (3-1). Manu Vilán e Rubén viron porta na primeira media hora e iso foi unha laxa para os visitantes. Manu Vilán repetiu no período complementario e Álvaro maquillou o resultado.