Neste local de Ourense poderás comer auténticas pizzas italianas

María Doallo Freire
María Doallo OURENSE

OURENSE

Paolo, en el comedor de su nuevo restaurante en la calle Progreso
Paolo, no comedor do seu novo restaurante na rúa Progreso MIGUEL VILLAR

O novo negocio do «pizzaiolo» Paolo dei Ianni, que xa triunfou coa súa pequena proposta en Pereiro de Aguiar, abrirá as súas portas o día de San Valentín

11 feb 2023 . Actualizado ás 05:00 h.

Como bo italiano, o que move a Paolo dei Ianni é a paixón. Esa atracción imparable, esa vontade sen remedio que lle levou a cambiar de vida hai apenas dous anos. El, que levaba toda a súa vida dedicándose ao mundo da moda, decidiu cortar con todo e abrir a Pizzería dá Paolo. Fíxoo en maio do 2021, nun pequeno local, de non máis de 25 metros cadrados, ao lado da ITV, en Pereiro de Aguiar. As súas propostas, sinxelas pero completas, convenceron todos os clientes. «Da simplicidade busco sempre a exclusividade», di. Tras moito amasar naquel recuncho, onde a bebida se servía en vasos de plástico e a terraza estaba sobre asfalto en plena gasolineira, Paolo puido tomar a decisión de cambiar a outro modelo de negocio. «Con este proxecto empezamos fai xusto un ano. Foi un proceso longo e complexo, pero moi apaixonante, porque aquí o demos todo», explica. O resultado é a Terrazza dá Paolo, o seu novo restaurante, que abrirá en San Valentín. «Isto é un balcón desde o que asomarse a Italia e descubrir a súa auténtica gastronomía tradicional», afirma Paolo. Abre nos soportais que hai baixo o parque infantil, nas escaleiras que levan á rúa Progreso, no centro da cidade. «Era algo que os nosos clientes pedían desde o primeiro día, poder gozarnos en Ourense . Escoitámoslles e aquí estamos», comenta.

O novo local é unha evolución da súa paixón. Son 300 metros cadrados de interior e outros tantos de terraza, que habilitarán cando chegue a calor, pensada tamén para gozar dos típicos aperitivos italianos, con Aperol e olivas, baixo o sol. Todo é novo. Paolo escolleu a tecnoloxía máis punteira, baseada na tradición dos pizzaiolos para a súa cociña e a súa zona de amasado. O deseño do comedor é a mestura perfecta entre calidez e sofisticación, entre fogar e industria moderna, cun toque natural que achegan algunhas árbores salpicadas polo comedor. As únicas notas de cor, sutil, achéganas as obras que o artista Isidro Tascón creou especificamente para o espazo, ás que chamou Estratos. O único que non cambia son as pizzas, feitas de forma artesanal e con ingredientes importados desde Italia como o salami, a mortadela de pistachos ou a burrata. Á oferta súmanse outras opcións agora. «Hai entrantes como ensaladas ou carpaccio. Facemos pastas frescas con algunhas salsas caseiras como pesto genovés ou carbonara. E tamén temos sobremesas, caseiros, tiramisú e panna cota», resume Paolo. Todo maridado cunha selección de viños italianos. «Seleccionamos os produtos máis gourmet e traballado con moitísimo esforzo e cariño. Estou feliz de recibir o apoio de toda a xente que quero, que forma parte deste proxecto, e dos clientes. A paixón é o que nos permitiu dedicarlle todo e ser auténticos», di.