Recital da Celta Fortuna aos ollos de Unai Emery (3-0)

BANCADA DE RÍO

RC CELTA

O filial celeste, intenso e cun gran xogo, desarbola á Real Unión, propiedade do técnico do Aston Vila, que estivo en Barreiro, e cóase na zona de play off

14 oct 2023 . Actualizado á 19:27 h.

Unai Emery escolleu mal día para seguir en directo á súa Real Unión de Irún, equipo no que comparte propiedade. Porque a Celta Fortuna foi superior na primeira parte e en 20 minutos máxicos na segundo desfíxose dun rival que chegaba a Barreiro como segundo (3-0). Como premio, os de Claudio Giráldez accede á zona de promoción de ascenso.

E iso que a Real Unión quixo demostrar os motivos da súa candidatura ao fútbol profesional en Barreiro, pero só puido facelo nos primeiros minutos cando atopou un filón pola súa banda esquerda, Joseca sacou un par de centros envelenados e dous coñecidos como Antón Escobar e Alberto Solís ameazaron con sacar a súa pólvora.

Pero o Celta B, co seu 5-2-3 e con Ruly como novidade na portería, non tardou en axustarse e converterse en controlador e dominador dun partido moi táctico e tremendamente equilibrado. Fíxoo primeiro con presión alta e froito de desgastar ao rival rematou atopando gretas e espazos no seu tupido sistema defensivo beneficiado polas dimensións do campo. Pablo Durán tivo a máis clara tras un defectuoso saque de banda, Miguel Román avisou de lonxe, Alfon probou cunha bandexa e Javi Rueda cun cabezazo. Todo no medio dun claro dominio cos vascos metidos no seu campo e esperando unha contra, aínda que a súa mellor oportunidade chegou nun esvarón de Ruly que lle deixou o balón morto a Solís, pero Javi Rodríguez, a pesar de ter unha amarela, reaccionou ao instante e evitou o remate e o gol do sevillano.

O segundo tempo puido comezar con pau e rematou con recital celeste. Unha mala cobertura sobre Antón Escobar, deixou a Cerdán só na liña de gol, pero no canto de empuxar o balón lanzouno por amais do traveseiro. A Celta Fortuna reaccionou ao instante e unha combinación ao primeiro toque entre Alfon e Raúl, acabou con gol do lateral Javi Rueda, que sorprendeu chegando desde atrás e resolveu cun excelente tiro cruzado. Raúl puido marcar o segundo nunha xogada idéntica a continuación, pero foi Fer López, que levaba oito minutos no campo, quen o asinou cun duro e colocado disparo desde fóra da área. A festa do gol celeste completouna Raúl Blanco cun colocado cabezazo tras gañar Alfon a liña de fondo e servir un centro medido. Era o minuto 64 e o filial celeste xogou a pracer a última parte do duelo. De feito, Fer López, Bruno, Hugo Álvarez e Tincho puideron anotar o cuarto. Un día redondo na volta a Barreiro.

CELTA FORTUNA: Ruly; Javi Rueda, Javi Rodríguez (Manu, min. 68), Yoel Lago, Joel López, Hugo Álvarez; Damián, Miguel Román (Fer López, min. 46); Raúl (Bruno, min. 79), Pablo Durán (Dani, min. 68) e Alfon (Tincho, min. 83).

REAL UNIÓN: Irazusta, Montoro, Iván Pérez, Escobar (Arzak, min. 87), Rivero (Córdoba, min. 72), Oyarzun (Núñez, min. 72), Imanol Baz, Vidorreta (Beobida, min. 59), Joseca, Solís e Cerdán (Peru, min. 59).

GOLES: 1-0, min. 48: Javi Rueda. 2-0, min 53: Fer López. 3-0, min. 64: Raúl Blanco.

ÁRBITRO: Fernández Buergo. Ensinou amarela aos locais Javi Rodríguez e Fer López e ao visitante Vidorreta.

INCIDENCIAS: Partido da oitava xornada de Primeira Federación disputado en Barreiro. Boa entrada.