Aspas marca cinco goles no epílogo de pretemporada do Celta

x.r.c. VIGO

BANCADA DE RÍO

XOÁN CARLOS GIL

Paciência, que disputou os seus primeiros minutos sen adestrar, redondeou a conta ante o Ao Shabab: 6-0

06 ago 2022 . Actualizado ás 22:21 h.

Iago Aspas chega á liga coa puntería afiada. Esa é a mellor noticia para o Celta a unha semana vista de recibir ao Espanyol. Porque o 10 redondeou a súa pretemporada marcándolle cinco goles ao Ao Shabab no Memorial Quinocho para pechar a pretemporada anotando oito das nove dianas celestes. A novena asinouna Paciência no seu debut. O luso foi outra boa noticia que deixa o epílogo do verán, polo seu gol e o seu xogo. No entanto, el 6-0 non pode tapar que ao Celta queda un mundo para funcionar como bloque: a presión está por axustar e os árabes crearon certo perigo no primeiro acto.

O protagonista indiscutible do partido foi o moañés. Para comezar, e despois de tanta soidade, ao fin atopou un socio no último partido de pretemporada. Gonçalo Paciência saltou a Balaídos no once titular sen realizar un só adestramento tras asinar o seu contrato e 29 minutos despois de enfundarse a celeste por primeira vez, estreouse como goleador. Cun excelente tiro colocado, con rosca incluída, ao segundo pau aproveitándose da indecisión da zaga saudita tras unha caída de Cervi.

O gol foi o mellor cartón de presentación do luso, que ademais tivo incidencia nos dous goles que Iago Aspas marcou antes do descanso. O primeiro foi cun tiro cruzado tras un balón que lle chegou rebotado dun defensa (que impediu o remate de Paciência) e o segundo, cunha volea á que non puido chegar o porteiro do Ao Shabab.

Pero o festival Aspas non se detivo no entretiempo e no segundo acto marcou os tres que asinou o Celta ante un rival que mesmo acaba perdendo tempo para evitar máis sangría. Os sauditas apenas puideron superar a presión do Celta nun par de ocasións.

O 4-0 demostrou parte do repertorio do moañés. Saíu da súa zona cara á banda dereita para asistir cun taconazo a Óscar Mingueza (que debutou xogando media parte como lateral) e tras combinar co catalán, apareceu na área para marcar cun zurdazo. O quinto e o sexto foron tan seguidos como parecidos: asistencia do debutante Fran López dentro da área e disparo de primeiras do 10 para pechar un verán pleno de gol.

A goleada e o plácido partido a unha semana vista de recibir ao Espanyol, con todo, non poden tapar as carencias do Celta . O equipo aínda está lonxe de sincronizar a presión (algo lóxico tendo en conta a revolución e a chegada paulatina de efectivos). Ese hándicap aproveitouno nos primeiros minutos Éver Banega para montar contragolpes que provocaron máis dun buraco na dubitativa zaga celeste. O incendio máis grande desbaratouno Marchesín, tamén debutante, gañándolle o un contra un ao opoñente na única intervención que tivo que realizar nun partido de luva branca. A partir do sábado, as balas deixarán de ser de fogueo, pero o Celta , como nos últimos anos ten unha arma letal.