BANCADA DE RÍO

XOAN CARLOS GIL

O Las Rozas dá a volta a un gol de Solís e afunde máis ao Celta B no descenso

25 ene 2020 . Actualizado ás 22:07 h.

Do inicio soñado ao peor final posible. Ese foi o periplo do Celta B nun compromiso fronte ao Las Rozas en Barreiro que se presentaba como vital pola permanencia ante un rival directo e que rematou cun serio pau (2-4) e coa situación do equipo cada vez máis comprometida.

O duelo comezou do mellor xeito posible para un Celta B que non perdoou na primeira acción e púxose por diante por mediación de Alberto Solís tras unha xogada de Bermejo por banda dereita. Ese tanto e as sucesivas intervencións salvadoras de Rosic foron o mellor da primeira parte para un filial que ía sufrir de xeito abondo despois.

Porque ao conxunto de Manolo Escobar custoulle entrar no partido, pero cando o fixo foi capaz de chegar con facilidade á portería celeste. O primeiro aviso claro foi do home máis destacado do ataque madrileño, Reyna, que probou cun disparo afastado doado para un Rosic moi elevado. Pouco, despois, de novo Bryan e Albur estaban a piques de conectar para empatar o partido.

Custáballe un mundo ao Celta B crear xogo e perigo e as poucas veces que o facía, caía en fóra de xogo. Ocorreulle a Yeboah pouco antes de que Álvaro Porteiro puxese a proba a Rosic en dúas ocasións consecutivas coincidindo cuns instantes en que os locais estiveron cun menos ao non permitir o colexiado a entrada de Manolito tras cambiarse as botas.

A balón parado tivo Bermejo o segundo cunha falta que se foi alta, pero xusto na recta final do primeiro tempo, o colexiado Iglesias Gutiérrez comezaba a ser protagonista ao sinalar un penalti dubidoso a favor do Las Rozas. Non perdoaba Borja González, que facía subir ao marcador un empate merecido polo xogo despregado.

A segunda parte ía ser un auténtico suplicio para un Celta B que encaixou o segundo ao primeiro de vez tras un erro da zaga celeste. Logrou o empate pouco despois Manolito, pero o árbitro volveu ser protagonista ao anular o gol legal do dianteiro céltico e do 2-2 que tamén tiveron nas súas botas Sergio Bermejo e Yaw Yeboah nunha dobre ocasión, pasouse ao 1-3, obra de Albur.

Apenas cinco minutos despois, novo mazazo para o filial co árbitro como protagonista. Sinalaba unha cesión máis que dubidosa e Borja González convertía o libre indirecto para pór o 1-4. Reaccionaba o Celta B cun gol de Manolito, que sería expulsado pouco despois por unha cotenada que lle custaba unha amarela que se sumaba a unha anterior por protestar. Os últimos minutos xa non tiveron historia, os célticos, esgotados, resistiron como puideron agardando que chegase o final.

Jacobo Montes: «Gustaríame que ou Celta B recibise estas arbitraxes»

O técnico do equipo mostrouse molesto coa arbitraxe á conclusión do encontro. «Non son de falar dá arbitraxe, pero a de hoxe, tea. Que piten cesión aí despous de anularnos dez minutos antes un gol para ou 2-2... Gustaríame que cada vez que ou Celta B fose visitante recibise estas arbitraxes».