Henry Cavill, actor de «Superman», visita Galicia para negociar a compra de varias vacas de loura galega
XENTE

O intérprete británico, tamén coñecido polo seu papel en «The Witcher», comeu na Coruña e ceou nun céntrico restaurante de Lugo ao que prometeu volver
24 mar 2025 . Actualizado á 16:26 h.O actor Henry Cavill, coñecido polo seu papel protagonista en Superman, atópase por primeira vez en Galicia para facer negocios que non gardan relación co mundo do cine. O intérprete, que encarna a Geralt de Rivia na serie The Witcher, visitou nas últimas horas as provincias da Coruña e Lugo para negociar a posible compra de varios exemplares de vaca loura galega co fin de crialas na súa granxa, situada nos arredores de Londres.
O actor chegou ao aeroporto coruñés de Alvedro o xoves pola noite no seu avión privado. Dirixiuse a Lugo co obxectivo de visitar unha granxa do Corgo e interesarse pola compra de varias cabezas de gando da raza autóctona. O granxeiro mostroulle varios exemplares sen intención inicial de vendelos, pero o actor mostrou un especial interese por axilizar no posible a compra de varias cabezas de gando.
O venres pola noite, Cavill ceou no restaurante Campos, situado no Casco Vello de Lugo, onda a súa muller, a produtora de cine Natalie Viscuso; o seu fillo, un grupo de amigos ingleses e os empresarios Vázquez Marzán, antigos donos de Arenal e cos cales ten amigos en común. Tamén asistiu Carmen Vites, esposa do empresario Carlos Vázquez Marzán.
A chegada do actor xerou un gran balbordo no local, que tiña as súas mesas ao completo un venres pola noite. Tanto na entrada do restaurante como na barra houbo grande expectación ao redor da estrela da pantalla, que chegou unha hora antes á súa cita e pasou un longo tempo facéndose fotos e asinando autógrafos a quen se achegou a el. «Foi moi sinxelo no trato e moi entrañable», asegurou un responsable deste establecemento que xestiona Nicolás Leonardo.
«Veu porque tiña o capricho para comer aquí e gustoulle moito», afirman no local, aínda sorprendidos pola visita desta celebridade e da cal xa estaban ao tanto desde facía uns días. O menú do actor incluíu un entrante con variedade de xamón e chacina, ameixas de Carril e varios pratos de carne que lle permitiron probar chuletón, entrecosto e solombo, todo iso regado cun tinto da Ribeira Sacra.
Ao concluír a cea, Henry Cavill plasmou a súa firma no libro de visitas do restaurante. Aínda que faltaba unha última páxina en branco para que o local dese por rematado o seu terceiro libro, o actor quixo inaugurar o cuarto coa súa dedicatoria e autógrafo na primeira páxina. «Grazas por ofrecerme a min, os meus amigos e familia unha experiencia que nunca esquecerei. Volveremos. Farémolo», escribiu.
A cea no Campos, en pleno recinto amurallado de Lugo cidade, foi precedida por un percorrido polo centro urbano que lle deixou unha boa impresión: «Encantoulle a cidade, encantoulle a xente», comentou este sábado Carlos Vázquez Marzán.
En febreiro, o actor compartira na súa conta de Instagram unha das súas experiencias gastronómicas.
O actor británico fora visto o venres pola mañá durante un paseo polo barrio de Monte Alto e María Pita, na Coruña. Algunhas persoas achegáronse a el para tomarse fotografías e compartilas en redes sociais, pero a súa visita á cidade foi tranquila. Cavill comeu, xunto ao grupo que o acompañaba, nA Taberna de Ao lado, na praza de España. O xantar transcorreu con normalidade sen a presenza de admiradores e o propio Cavill levantouse a pedir as bebidas á barra. Durante máis de dúas horas, degustaron petiscos e un dos menús variados de cociña tradicional do local, con diferentes racións de polbo, mexillóns e revolto de cogomelos, entre outras.
«É un orgullo», di o gandeiro do Corgo que lle mostrou os seus animais
José Antonio Ferreiro, gandeiro da parroquia de Sabarei (O Corgo), estaba contento este sábado por ter uns visitantes tan destacados. «É un orgullo», afirmou, satisfeito de que as súas reses chamen a atención fóra de España. A súa explotación, na que continúa o traballo do seu pai, ten unhas cen cabezas que, recalca, destacan pola súa alta calidade xenética.
Que algúns animais acaben na campiña inglesa, onde o actor ten unha leira na que cría vacas, é unha posibilidade, aínda que o gandeiro lucense matizou este sábado que non ten moita dispoñibilidade de cabezas para ofrecer. As reses da explotación véndense dentro e fóra de Galicia no mercado de animais vivos, pero non adoitan ir a matadoiros. O actor, segundo asegurou o gandeiro que lle mostrou os seus animais, quedou sorprendido da calidade da raza loura galega.
Por ese detalle a visita encerra para el un gran valor, con independencia de que se peche un acordo económico: «O máis importante é que unha persoa dese nivel se achegue a Galicia e veña ver unha explotación», declarou.