Pizza de grelos, freixós ou tostas de cocido no Concurso de Tapas de Entroido de Narón

La Voz FERROL / LA VOZ

NARÓN

Imagen de archivo de uno de los platos que se sirvieron en una edición anterior del concurso de tapas de entroido
Imaxe de arquivo dun dos pratos que se serviron nunha edición anterior do concurso de tapas de entroido CÉSAR TOIMIL

Catorce locais do municipio pugnan por ofrecer o bocado máis rico do entroido entre o 8 e o 15 de febreiro

07 feb 2024 . Actualizado ás 10:53 h.

Conta atrás para a batalla gastronómica con sabor a entroido que terá como escenario Narón nos próximos días. E é que será este xoves, día 8, cando o Concello dará o pistoletazo de saída á novena edición do seu Concurso de Tapas de Entroido, que se prolongará ata o 15 de febreiro e no que se inscribiron un total de 14 establecementos. Os locais participantes son O Tapeo, A Toxiña, Con Arte, Nova Orleans, Australian, Casa Sindo, A Oliveira, Fame Kanalla, Confeitura, Silver, Tauro, o Hotel A Roldana, O Colonial e Mamá Flora.

A concelleira de Promoción Económica, Olga Ameneiro, presentou este martes o certame e anunciou que as tapas se servirán a un prezo de 2 euros. Entre os bocados que optan aos premios pódense atopar desde freixós ata pizzas con grelos, pasando por tostas de cocido, empanadillas de «entroido», torrijas de crema de queixo de Arzúa ou roxóns.

«Cada establecemento ofrecerá unha variedade, doce ou salgada, que se servirá durante ou período indicado (entre o 8 e o 15 de febreiro, ambas as datas incluídas), ao mediodía e na tarde-noite», apuntan desde o Concello naronés. As tapas que participan no certame poderanse consultar a través dun código QR impreso nos posavasos que haberá nos establecementos e tamén nas redes sociais do Concello de Narón e do club Narón Gastronómico.

Que levarán os gañadores? Fuentes do Concello apuntan que haberá dous premios en metálico para os establecementos que sirvan as tapas mellor valoradas —de 500 euros, por parte dun xurado profesional, e de 300 euros, por votación popular—, ademais de tres ceas para a clientela, valoradas en cen euros cada unha, que deberán gozarse antes do 15 de marzo. «Quero agradecer de antemán a resposta do sector hostaleiro dá nosa cidade, que un ano máis fai posible que levemos a cabo este certame», recalcou a concelleira Olga Ameneiro.