O Cádiz denuncia nun comunicado faltas de respecto por parte de DAZN

J.A.G

FÚTBOL

Real Mallorca - Cádiz.El Cádiz durante el partido que le enfrentó al Real Mallorca y que fue retransmitido por DAZN
O Cádiz durante o partido que lle enfrontou ao Real Mallorca e que foi retransmitido por DAZN EFE

O Cádiz expresou o seu malestar pola retransmisión do seu partido ante o Mallorca e esixiu maior respecto por parte de DAZN

30 nov 2023 . Actualizado á 21:56 h.

O Cádiz, que se adiantou a domicilio fronte ao Real Mallorca por parte de Rubén Alcaraz, viu como Abdón Prats salvaba un punto para o seu equipo ao fío do descanso. Con todo, co que están molestos no club andaluz é coa retransmisión de DAZN do choque, motivo polo que emitiu un comunicado esixindo maior respecto.

«O Cádiz Club de Fútbol puxo en coñecemento de DAZN o malestar existente polo ton da retransmisión do encontro do pasado mércores en Mallorca», comezaba dito comunicado.

«A nosa entidade centenaria merece o mesmo respecto que calquera outro club, polo que non se entende a falta de paridade por parte dos comentaristas. Entendemos que as retransmisións deben ser equilibradas e non se pode tomar partido por un ou outro equipo, facendo comentarios fóra de lugar sobre as accións que se desenvolven durante os encontros», criticou o Cádiz.

«Desde o Cádiz Club de Fútbol solicitamos respecto cara aos nosos xogadores e corpo técnico, e que as narracións e comentarios sexan ecuánimes e proporcionais á profesionalidade da competición», solicitou o conxunto andaluz a DAZN.

O Cádiz só puido empatar ante o Mallorca

Mallorca e Cádiz seguen sen dar o paso que lles afaste da zona de descenso cun empate (1-1) este mércores en Son Moix que non satisfai a ningún dos dous no choque aprazado da décimo terceira xornada de LaLiga.

Rubén Alcaraz abriu o marcador para o conxunto gaditano na primeira parte; e Abdón Prats empatou para os bermellones ao fío do descanso.

Os noventa e seis minutos saldáronse cun empate do que pode estar máis satisfeito o equipo de Sergio González, que o de Javier Aguirre, dous técnicos que acumulan dez e nove xornadas seguidas sen gañar, respectivamente.

Os dous conxuntos afrontaron o partido sen dúas xogadores clave nos seus respectivos onces: o dianteiro Vedat Muriqi no Mallorca e o porteiro Jeremías Conan Ledesma no Cádiz, ambos os lesionados. Os seus substitutos, Abdón Prats e David Gil, cumpriron co que deles agardábase, nun partido eléctrico de principio a fin.

O choque empezou mal para os bermellones co golazo de falta directa de Rubén Alcaraz, e seguiu peor cos nervios e erros cometidos polas présas en buscar a igualada.

A infracción de Copete a Alejo na entrada da área local que deu orixe ao gol visitante foi moi protestada nas filas mallorquinistas, pero a diana subiu ao marcador

Sen o porteiro titular, o arxentino Jeremías Conan Ledesma, lesionado, o conxunto gaditano limitouse a conservar a vantaxe ante un rival que atacaba moito, pero sen criterio.

Tivo que aparecer Abdón Prats, ao fío de descanso para que o Mallorca empatase o partido. O gol do mallorquino convertíalle no máximo realizador do seu equipo esta tempada con cinco dianas, unha máis que o kosovar Vedat Muriqi, lesionado.

Abdón Prats, precisamente, marcou ao ‘estilo Muriqi' cun frentazo seco, de arriba a abaixo, inapelable, un centro de Pablo Maffeo ante o que David Gil nada puido facer.

Cyle Larin, o dianteiro fichado como unha das estrelas do equipo balear, segue sen marcar na liga. O canadense non soubo aproveitar un esvarón do porteiro visitante e pouco despois cabeceou alto cando se atopaba nunha inmellorable posición.

O choque, vital para os dous equipos, tivo moita intensidade e accións rozando os límites do regulamento, con agarrones e lapotes, durante case todo o partido. Con todo o colexiado non comezou a mostrar cartóns ata o minuto 63 da segunda parte, cando a viu Roger. Logo foi amoestado Dani Rodríguez, que cumpre ciclo e non xogará o domingo ante o Deportivo Alavés.

O Mallorca non cejó no seu empeño de marcar o gol que lle dese a primeira vitoria da tempada ante o seu público, pero topouse cun rival que tamén pelexou polas súas opcións.

O ansiado gol paseouse por ambas as porterías, pero o 1-1 foi inamovible no sétimo empate do Mallorca na tempada, e o quinto do Cádiz, dous equipos que só celebraron unha só vitoria nas catorce xornadas disputadas.