Florian Lejeune y Antonio Rüdiger.Florian Lejeune, central del Rayo Vallecano, y Antonio Rüdiger, futbolista del Real Madrid
Florian Lejeune, central do Raio Vallecano, e Antonio Rüdiger, futbolista do Real Madrid Europa Press

Antonio Rüdiger, central do Real Madrid, encarouse con Florian Lejeune, central do Raio Vallecano, e ambos viron a amarela

11 novs 2023 . Actualizado ás 18:04 h.

O Raio Vallecano conseguiu un valioso punto empatando 0-0 na súa visita ao Santiago Bernabéu. O partido foi moi tenso e así o reflectiu o encontrón de Antonio Rüdiger con Florian Lejeune. Cuestionado respecto diso nunha entrevista, o defensor romanés denunciou o grave comentario que lle fixo o central do Real Madrid.

«En cada partido pasan cousas. É verdade que eu tiven unha con Rüdiger, pero ao final eu non quería crear polémica porque non se viu o que me dixo, pero foi bastante grave. Pediume perdón logo no túnel, pero dá igual. Ao final son cousas que pasan, pero iso non se lle pode dicir a un compañeiro», dixo Florian Lejeune en Mundo Deportivo.

Tras o encontrón entre ambos, Antonio Rüdiger viu o seu quinto cartón amarelo, polo que causará baixa co Real Madrid fronte ao Valencia. Florian Lejeune, pola súa banda, tamén foi amoestado.

O empate entre Real Madrid e Raio Vallecano

O Real Madrid deixouse dous puntosen o empate (0-0) ante o Raio Vallecano na xornada 12 de LaLiga EA Sports celebrada no Santiago Bernabéu, un partido espeso en ataque dos brancos co que viron escaparse o liderado.

O conxunto de Carlo Ancelotti empezou coas ganas e intensidade propias dun partido en casa e coa presión de saber das vitorias de Xirona e Barcelona. Con todo, o partido foise enredando, como Vinícius cos seus defensores, e o Real Madrid non tivo nin mobilización final para evitar sumar só un punto.

O Raio Vallecano converteuse nun rival incómodo para o Madrid desde as paradas de Dimitrievski e a marcaxe a xogadores importantes como Jude Bellingham e o brasileiro. Os de Ancelotti tiveron dúas ocasións moi claras para adiantarse, ao principio e ao final do primeiro acto, pero o meta visitante fíxose xigante.

Valverde e Joselu quedaron co mel nos beizos, aínda que o Raio Vallecano xogou con lume cos erros na saída de balón que tamén repetiu tras o descanso. Pola súa banda, Vinícius non estivo fino e deixouse levar polo pique coa defensa rival. Faltoulle ao brasileiro, e ao conxunto local, a precisión dos últimos metros.

Así, a pesar de xogarse moito partido no seu campo, o Raio Vallecano superou 45 minutos moi vivo no Bernabéu. O Real Madrid seguiu con medias ocasións na reanudaicón e Ancelotti non tardou en mover o banco, con cambio de sistema, prescindindo de Modric e mandando a Camavinga ao lateral despois dunha boa actuación de pivote.

O técnico italiano deu entrada a Rodrygo , que a tivo nada máis saltar, e Kroos, queimando naves ante un Raio Vallecano que tamén buscou as súas opcións. Francisco quería máis protagonismo e apostou por Trejo , cun dominio máis discutido mentres o Real Madrid trataba de atopar a un Vinícius algo frustrado polas faltas e as marcaxes.

O brasileiro tivo un bo baile con Isi , quen se encargou de axudar a un Ratiu que, a pesar de ter amarela, aguantou o muro visitante. Vinícius chegou a marcar, pero foi anulado por fóra de xogo de Joselu e tampouco apareceu a maxia do home do Clásico, e da tempada branca, Bellingham, quen recibiu un golpe no ombro no primeiro tempo.

Do mesmo xeito, o técnico dos vallecanos, en busca da oitava xornada seguida sen perder en Liga , puxo en xogo a súa baza ofensiva máis enchufada: Bebé e os seus goles sobre a bucina e un Falcao que recuperou o olfacto en Copa.

O paso dos minutos non veu acompañado dunha desas noites de asediou branco no Bernabéu. O Raio Vallecano non chegou á meta de Kepa , pero defendeuse ben, co seguro de Dimitrievski, e aguantou a pesar da tensión dos últimos minutos.

O pique entre Rüdiger e Lejeune pechou unha repartición que deixou ao Xirona líder en solitario con 31 puntos polos 29 dun Real Madrid que non fixo bo o triunfo no Clásico ante o Barcelona, terceiro con 27.