A cervexa Lupia lanza ao mercado unha nova partida con lúpulo da provincia coruñesa
ECONOMÍA

É a colleita número 19 da marca
29 may 2025 . Actualizado á 17:44 h.Lupia, a marca de cervexa de Hijos de Rivera, lanza ao mercado a súa nova partida con lúpulo cultivado en campos de cultivo da provincia da Coruña durante o pasado ano. Trátase da colleita número 19, na que mantén o seu «compromiso coa calidade, a orixe e a tradición cervexeira de Galicia». A compaña usa nesa ocasión o lúpulo Nugget, «unha variedade recoñecida pola súa amargor que achega unha estrutura asina e persistente en boca». Lupia é a terceira marca cervexeira de Hijos de Rivera.
A empresa informa de que traballa estreitamente con investigadores e agricultores locais para reintroducir e expandir o cultivo do lúpulo no campo galego. Neste sentido, a colleita comezou a finais de agosto e prolongouse ata finais do mes de setembro, mantendo unha duración similar á da campaña anterior.
O desenvolvemento do cultivo viuse atrasado debido ás condicións climáticas, o exceso de choiva e as temperaturas irregulares. Desde a marca subliñan que, «a pesar diso, conseguimos manter a esencia da marca e ofrecer aos consumidores unha cervexa refrescante con aromas herbales e especiados».