O prezo mundial dos alimentos baixou en febreiro por sétimo mes consecutivo

La Voz REDACCIÓN / LA VOZ

ECONOMÍA

Una mujer, haciendo la compra en un supermercado de Londres
Unha muller, facendo a compra nun supermercado de Londres ANDY RAIN | EFE

As cotizacións máis baixas para os principais cereais compensaron o os incrementos do azucre e a carne

08 mares 2024 . Actualizado ás 11:49 h.

O índice de referencia dos prezos internacionais dos alimentos da FAO volveu caer en febreiro por sétimo mes consecutivo, informou este venres o organismo, que destacou que «as cotizacións internacionais máis baixas para os principais cereais compensaron con fartura o aumento dos prezos do azucre e a carne».

O índice da Organización da ONU para a Alimentación e a Agricultura (FAO), que analiza os cambios mensuais nos prezos internacionais dun conxunto de produtos alimenticios comercializados no mundo, rexistrou 117,3 puntos en febreiro, 0,7 % menos que en xaneiro e 10,5 % menos que no mesmo mes de hai un ano.

En detalle, o prezo dos cereais diminuíu o mes pasado nun 5,0 % para acadar un nivel 22,4 % por baixo do de febreiro de 2023, «no medio das expectativas de grandes colleitas en América do Sur e os prezos competitivos ofrecidos por Ucraína , mentres que os prezos internacionais do trigo diminuíron sobre todo debido ao forte ritmo das exportacións da Federación de Rusia».

Os prezos internacionais do arroz tamén caeron, un 1,6 % en febreiro, destaco a FAO

Caeron tamén os prezos do aceite vexetal, un 1,3% desde xaneiro ata situarse un 11% por baixo do seu valor no mesmo mes do ano pasado, cun descenso marcado da soia, apoiado tamén polas perspectivas dunha produción abundante en América do Sur, mentres que as amplas existencias mundiais de aceite de girasol e de colza fixeron baixar os seus prezos.

«Os prezos mundiais do aceite de palma aumentaron marginalmente en febreiro debido á diminución estacional da produción», indicou o organismo.

O índice de prezos do azucre subiu un 3,2 % en febreiro reflectindo «a persistente preocupación pola próxima produción do Brasil tras un prolongado período de precipitacións inferiores á media, así como as diminucións previstas da produción en Tailandia e a India, dúas dos principais países exportadores».

E tamén se incrementou o da carne, un 1,8 % desde xaneiro, coa de aves de curral a que máis subiu, seguida da carne de vacún, afectada polas fortes choivas que interromperon o transporte de gando en Australia .

Os prezos da carne de porcino tamén aumentaron lixeiramente debido á maior demanda de China e á escaseza de oferta en Europa Occidental, mentres que os da carne de ovino diminuíron debido en parte á produción sen precedentes tras a reconstitución do rabaño en Australia.

Os lácteos aumentaron así mesmo, un 1,1%, impulsados por unha maior demanda de importacións de manteiga dos compradores asiáticos, mentres os prezos do leite en po e do queixo tamén aumentaron marginalmente, concluíu a FAO.