O Estradense sumou á derrota ante o Paiosaco a baixa de Fuentes

DEZA

Jesús Figueroa

O futbolista rojillo sufriu unha rotura de clavícula

05 feb 2024 . Actualizado ás 20:53 h.

O Estradense segue sen lograr un refacho continúa de resultados positivos que lles permitan respirar con certa tranquilidade. Parecía que os oito puntos de nove posibles cultivadas nas tres xornadas anteriores —dúas vitorias ante o Arzúa e a Polvoreira, xunto ao empate co Barbadás— insuflaba esperanzas para manter esa dinámica, pero o pasado domingo perdíase en casa dun dos seus rivais por asentarse na zona tépeda. Os rojillos perdían por 2-1 na Laracha ante o Paiosaco, que ademais lles adianta na táboa clasificatoria.

Os de David Páez asinaron un partido esvaecido, logrando os locais adiantarse pronto no marcador e mesmo gozar de ocasións de ampliar xa na primeira parte a súa vantaxe. Conseguíano aos dez minutos da continuación, cun 2-0 que pesou nos ánimos dos rojillos que buscaron a pesar de non ser o seu día polo menos empatar. Non foi posible e só logrou recortar as diferenzas xa no tempo de desconto cun gol de Javicho.

Á derrota sumouse ademais a mala noticia da lesión de Diego Fuentes . Ao futbolista diagnosticóuselle unha rotura de clavícula. En espera da súa evolución todo apunta a que estará polo menos dous meses de baixa. Desde o club transmitíanlle onte a súa solidariedade e apoio, desexándolle unha pronta e completa recuperación. Tampouco poderá contar Diego Páez no próximo duelo con Elías, expulsado ante o Paiosaco con vermella directa a poucos minutos do final, tras ter entrado ao partido na segunda metade.

O Estradense está agora no posto 14.º con 21 puntos, a só catro do descenso directo. Pero nunha liga bastante igualada, por exemplo, só está a oito da promoción. Este domingo recibirá en casa ao Silva, situado na parte alta e que empatou a pasada xornada ante a Polvoreira.