Joao Félix despexa a maldición do Atlético de Madrid no leste

José Manuel Andrés COLPISA

CHAMPIONS

MAXIM SHIPENKOV

O portugués desatascou un partido contra o Lokomotiv que encarrilou Thomas e que asegurou Oblak para sumar ao fin a vitoria alén do antigo Pano de Acero

01 oct 2019 . Actualizado á 23:17 h.

Joao Félix xa dá vitorias. O Atlético gañou en Moscova ao Lokomotiv cun gol do mozo talento portugués e outro de Thomas e, de paso, despexou o que ameazaba con converterse nunha especie de maldición alén do que no seu día foi o Pano de Acero, onde nos últimos anos o equipo branquivermello picara na fase de grupos da Champions ante o Zenit de San Petersburgo, o Astana ou o Qarabag.

Simeone mostrou as súas cartas desde o mesmo once inicial, co agardado tridente formado por Joao Félix, Morata e Diego Costa en escena por vez primeira. O empate da primeira xornada ante a Juventus no Metropolitano e a vitoria do Lokomotiv na súa visita ao Bayer Leverkusen obrigaba ao Atlético a saír airoso de Moscova e o equipo ruso, con nomes coñecidos como Corluka, Howedes ou Krychowiak, agardou en campo propio xa desde o inicio ante as acometidas colchoneiras, con senllos cabezazos de Giménez, un man a man de Morata ante Guilherme invalidado por fóra de xogo e especialmente cun remate baixo paus, de socato e sen porteiro, que inexplicablemente Diego Costa enviou fóra.

Demasiado perdón ante un equipo ruso que vive cómodo cando está replegado e que a medida que avanzaba a primeira parte foi tomando osíxeno e pisando zonas do campo comprometidas para o Atlético a través de Krychowiak, Zhemaletdínov ou Smólov. O tedio no que ameazaba con converterse o partido rompeu Thomas cun enorme pase en profundidade para Koke, que á súa vez cedeu de tacón para o remate de Morata, desviado en última instancia por Guilherme. Polo menos unha cullerada de caviar que levar á boca antes do descanso.

O equipo ferroviario parecía un óso duro de roer, pero Joao Félix regresou de vestiarios disposto a desatascar o partido. Meu dito meu feito. Gol do portugués para adiantar ao Atlético e pór o partido costa abaixo. Apenas uns minutos despois, novo detalle do ex do Benfica cun enorme pase para Costa, que á súa vez serviu en bandexa de prata o gol a Thomas.

Partido resolto, máis aínda se Oblak está aí, como sempre, para evitar ata en dúas ocasións o 1-2 de Krychowiak.