O deportivismo alaga Sestao con receo da designación arbitral

Antón Lestón Lago
Antón Lestón REDACCIÓN / LA VOZ

LUIS DE LA MATA | LOF

Uns 1.800 afeccionados arrouparán ao equipo nun partido dirixido por Pozueta Rodríguez, un colexiado ao que o equipo imputa varias polémicas

03 may 2024 . Actualizado á 20:31 h.

No estadio municipal dAs Chairas o deportivismo volverá exhibir músculo. E iso que ata a semana pasada non se confirmou a posibilidade de acceso ao recinto con máis de cen anos de historia debido ao recurso presentado polo club vasco tras a decisión xudicial de pechalo por un incidente de suposto racismo contra o porteiro do Raio Majadahonda. Aínda así, case 2.000 afeccionados percorrerán máis de 500 quilómetros para acompañar ao Dépor nun campo que non visita desde marzo de 1991, durante a tempada do ascenso a Primeira.

César Quian

Uns 800 afeccionados branquiazuis aproveitaron as entradas destinadas ao equipo visitante, pero outro milleiro, polo menos, segundo estiman desde o club vasco, lograrían o seu billete a través da páxina web do Sestao. Unha multitudinaria congregación que rozará as máis numerosas do curso a domiclio.

O árbitro, Pozueta Rodríguez

O partido entre Sestao e Deportivo arbitrarao o cántabro Manuel Pozueta Rodríguez, que xa se cruzou no camiño dos branquiazuis ata en cinco ocasiones, dous delas esta tempada. Foi, ademais, en dúas xornadas case consecutivas e non exentas de polémicas. O 23 de setembro, na xornada 5, dirixiu o Deportivo-Cornellà (1-1), no que os locais reclamaron unha man contraria na área rival tras un caneo de Vilares. Dúas semanas despois, en Ponferrada, na xornada 7, validou un gol no que os deportivistas pediron fóra de xogo e expulsou a Pablo Martínez con vermello directa no minuto 12 de partido. Pablo Vázquez salvou un punto nos últimos minutos (1-1).

O ano pasado, o deportivismo tamén acabou molesto coa súa arbitraxe tras un empate a domiclio fronte ao Sanse (0-0). Foi en febreiro, durante a etapa de Óscar Cano nun banco que protestou con firmeza dúas xogadas. A primeira, tras un córner sacado por Lucas Pérez que un defensor tocou coa man no primeiro pau ao intentar esquivar a pelota. A segundo, por un suposto penalti a Mario Soriano cando se preparaba para disparar de socato nos últimos minutos.

Un lanzamento desde os once metros tamén foi protagonista da valoración de Pozueta Rodríguez nas horas posteriores ao Racing de Ferrol-Deportivo do 4 de decembro do 2021, na xornada 15 daquela liga que o Dépor aínda lideraba. Neste caso, sinalou infracción de Bergantiños por un contacto que os coruñeses consideraron insuficiente. No entanto, Dani Nieto mandouno ao traveseiro e o drama quedou reducido. Así que o Dépor sumou o primeiro dos seus catro empates con Pozueta Rodríguez ao mando. Só gañou unha vez, en abril do 2021 e fronte ao Marino de Luanco, en Riazor (1-0), tamén con protagonismo para o punto de penalti, esta vez a favor, que rematou con gol de Miku.

A pesar de non encaixar ningunha derrota con el aos mandos, a afección branquiazul reflectiu o seu malestar coa súa designación a través das redes sociais.