A doce transformación do Viveiro

MONICA IRAGO

Cun rol capital para algunhas das súas fichaxes invernais, emerxeu desde a penúltima praza convertido no equipo de moda de Terceira Federación

27 feb 2024 . Actualizado ás 18:52 h.

O Viveiro tocou fondo a finais de xaneiro. Tras sumar só dous empates en seis xornadas, situouse na penúltima praza e a cinco puntos da permanencia en Terceira Federación, pero en febreiro converteuse no equipo de moda e recuperou tres sitúes coas vitorias fronte ao Pontevedra B (5-1), Alondras (1-0) e Somozas (2-3) e a igualada no feudo do UD Ourense (0-0). A base da escuadra de Alberto López é a mesma que só puido salvar igualadas nas súas visitas ao Estradense (2-2) e o Betanzos (0-0) entre as derrotas contra Silva (0-2), Sarriá (0-1), Arousa (3-0) e Bergantiños (3-1), pero o mercado invernal trouxo solucións para un equipo que agora se reivindica máis competitivo.

Diogo Petiz

Xa manda na zaga

A contundencia do central portugués ha convencido Alberto López, que o converteu no líder da súa liña de tres centrais. Foi titular nas sete xornadas nas que estivo dispoñible, viu dúas cartolinas amarelas e só foi substituído nunha ocasión.

Miguel Ángel

Unha gran solución defensiva

O novísimo defensa zurdo fíxose oco no once como terceiro central e lateral. A súa intelixencia táctica e rapidez son unha garantía para os continuos cambios de esquema que propón o técnico lucense. Acumula 562 minutos en sete xornadas e mostráronlle un cartón.

Martín López

Salto de calidade na banda

Seis partidos dispoñible e seis aparicións no once, onde exerce de carrilero zurdo ou dobra lateral. O seu bo nivel físico e técnico ofreceron un salto de calidade aos celestes nesa posición.

Barroso

Unha lesión lastrouno

O Viveiro repescó do Arousa ao extremo ou lateral zurdo como primeira peza da súa transformación en novembro. Pronto foi importante, aínda que unha lesión lastrou a súa participación varias semanas. Acumula 577 minutos e sete titularidades en once aparicións, con dous cartóns amarelos.

Manu Morais

Recuperando o ritmo

Tras medio curso inactivo, o dianteiro venezolano asinou o gol que sentenciou ao Pontevedra B nada máis debutar como celeste e fronte ao Somozas gozou da súa primeira titularidade. Acumula 144 minutos e unha cartolina en catro xornadas.

Franco Bellomo

Músculo e polivalencia

O arxentino destaca polo seu físico e polivalencia. Acumula 488 minutos, con cinco titularidades de central ou pivote e viu unha amarela.

Lluc Learche e Dani Almagro

Aínda non debutaron

O porteiro catalán e o dianteiro navarro aínda non puideron mostrar as súas cualidades na competición.