Os nomes da revolución do Deportivo

César Quian

Da Barreira cambiou o sistema, achegou novidades tácticas, liberou a Soriano e a Lucas e puxo a xogar aos canteiráns, para alegría dun Riazor entregado

20 may 2023 . Actualizado á 22:23 h.

En tan só catro días, Rubén da Barreira cambioulle a cara ao Deportivo. Atrás queda a horizontalidade de Cano, para gozar dun equipo moito máis vertical, que ataca constantemente as costas da defensa rival. O novo técnico apostou para atacar por un aparente 1-4-2-3-1, no que en realidade a banda dereita quedaba só para Trilli, con Lucas e Soriano facendo diabluras polo medio. En defensa, en cambio, era Vilares o que se tiraba á destra para axudar a Trilli, nun 1-4-4-2 que daba maior descanso ao sete branquiazul. Un cambio na idea, pero tamén de nomes.

Trilli

Promesa cumprida

«Trilli é un mozo mozo e cun potencial tremendo. Ten que xogar. El e o seu rendemento dirannos se vai ter continuidade ou non». Rubén da Barreira anticipouno na súa presentación e, na primeira oportunidade, cumpriu a súa palabra. O de Ortigueira levaba sen ser titular en Liga desde o 28 de agosto (vitoria fronte ao Talavera por 3-2), aínda con Borja Jiménez, e pechou así un longo período de case nove meses nos que apenas participou en 53 minutos (divididos en catro partidos).

Yeremay

Primeira titularidade e golazo

Nin Borja Jiménez nin Óscar Cano atrevéronse a darlle unha oportunidade como titular nun encontro de liga. 193 minutos, a pasada campaña, e 254, levaba nesta, a pesar de que sempre achegara cousas cada vez que saía desde o banco. Nin catro días tardou Da Barreira en darlle a responsabilidade e o canario respondeu cun golazo de artista. Pisada cara a un lado para regatear o porteiro e remate á rede.

Álex Bergantiños

O capitán ninguneado

«Alex está antes de que o chames», eloxiaba Da Barreira na súa presentación. «Asino non xogar un minuto, se ascendemos», respondía o capitán ao día seguinte. Bergantiños volveu ante o Alxeciras a sentirse futbolista, despois de moitos meses sendo ignorado. Habitual con Jiménez, Cano púxoo no once no seu primeiro partido (ante o Linares) e desde entón relegouno a un plan moi secundario. 54 minutos no que ía do 2023.

Lapeña

42 longos días sen minutos

Un dos poucos xogadores cuxo rendemento foi bo no desgraciado pasado curso, pero que de súpeto deixara de xogar. Só cinco titularidades na segunda volta. De feito, levaba mes e medio sen xogar nin un só minuto (desde o encontro contra o Fuenlabrada), ata que Rubén da Barreira chamouno a filas para acompañar a Pablo Martínez fronte ao Alxeciras. Con el, a saída de balón é máis limpa.

Mario Soriano

Ao fin, no seu posto

O 1-4-3-3 de Jiménez e Cano condenaba a Mario Soriano a xogar tirado cara a unha banda. No 1-4-2-3-1 de Da Barreira, o madrileño é feliz. Pode actuar por dentro e aí, na mediapunta, deu un auténtico recital. A súa primeira media hora foi prodixiosa. Filtrou balóns (participou nos dous primeiros goles) e redondeou a súa actuación co gol do 3-0.

Lucas e Svensson

Dúas puntas, mellor que un

Outra das grandes novidades no once foi ver a Lucas Pérez, recuperado da súa fractura na cara, e non como nove referencia. Un rol co anterior adestrador ao que parecía condenado a asumir. O sete acompañou a Svensson na punta do ataque, unha fórmula que antes só se usaba nas segundas partes, cando o marcador non acompañaba. Ante o Alxeciras foi a primeira vez que Riazor puido verlles xuntos desde o inicio, xa que con anterioridade só compartiran once en Ferrol e en San Sebastián de los Reyes, En só tres minutos fabricaron unha grande ocasión e un gol. Lucas entrou máis en xogo e Svensson aproveitouse diso. Sensacionais.