Davis Cole, do Vigo-Rías Baixas, imponse na etapa de Ortigueira e lidera a Volta á Provincia dá a Coruña

Toni Rego

A competición trasládase mañá á Laracha cun percorrido de 141 quilómetros

27 may 2022 . Actualizado ás 19:45 h.

Tras tres anos de ausencia, volveu rodar a Volta á Provincia dá a Coruña coa primeira etapa do 2022 con saída e chegada en Ortigueira. Tratouse dun percorrido rompepiernas de 136 quilómetros no que os ciclistas encararon tres portos de montaña. Deixa como líder provisional ao estadounidense Davis Cole, do Vigo-Rías Baixas.

Cole aproveitou as súas forzas para romper a escapada a falta de tres quilómetros para chegar á meta. Cruzou a liña de chegada a dez segundos dos seus rivais, cun crono de 3:23:59. José Autrán, do Supermercados Froiz, rematou segundo, e o terceiro foi Natxo González, do Caixa Rural-Alea. Ademais da camisola amarela Deputación da Coruña, tamén se subiron ao podio Simone Sanò, do Drone Hopper-GSport, líder da clasificación da montaña coa camisola Concello Pobra do Caramiñal, e o seu compañeiro de equipo, Francesc Bennassar, metas volantes Concello da Laracha. O mellor sub-23 Concellos de Ortigueira foi González e o primeiro galego Concello de Cerceda Raúl Casalderrey, do Supermercados Froiz.

A competición trasládase mañá á Laracha cun percorrido de 141 quilómetros. Os corredores terán que afrontar subidas destacadas aos altos da Mata (no quilómetro 55, de 3.ª categoría) e O Empalme (no 85,7, tamén de 3.ª).